Da li je moguće pobediti kladionicu?

Mnogi koji su se barem jedanput kladili sigurno su sebi postavljali pitanje o tome da li je moguće iz kladionice izaći na dobitku ili ne. Iako svi znamo ljude koji redovno uplaćuju tikete, i redovno su “u plusu”, ipak je kod pojedinaca već iskristalisano mišljenje da kladionica uvek dobija, i da je nemoguće biti bolji od nje.

Foto: Promo

Ova tvrdnja je daleko od istine, ali se za uspešno igranje u klasičnoj ili online kladionici čovek mora malo i pomučiti, a isto tako ne može očekivati da će dobijati samo na osnovu srećnih okolnosti. Kao i svaki sistemi, i kladioničarski ima neka svoja pravila, pa bi ih se valjalo pridržavati kako bi nam šanse za dobitak bile veće.

Ono što je potrebno znati da sigurnog recepta za dobitak nema. Da on postoji, klađenje i ne bi bilo toliko interesantno, zar ne? Mnoge stvari pre uplate tiketa se mogu namestiti tako da taj tiket ima više šansi da bude dobitan, ali je nemoguće garantovati da će sve one biti sto posto uspešne. 

Bitno je samo da se klađenje shvati kao vid zabave, kao igra koja uz nešto znanja i sreće može doneti i određeni dobitak, ali na koju se ne bi trebalo oslanjati previše kada su svakodnevne finansije u pitanju. Ne bi trebalo kretati u klađenje sa mišlju da će se osvojiti neke velike pare jer tada može doći i do velikih gubitaka. Zbog toga je potrebno pametno i razložno igrati iako se to u pojedinim trenucima možda čini da je nemoguće. 

Jedna od prvih stvari koja se može redovno raditi, a koja kao krajnji cilj može imati dobre dobitke jeste praćenje pojedinih igrača, timova kao i određenih liga. Ovde sve zavisi od toga koji sport pratiti i volite, i na koji sport biste želeli da se kladite. Ako su u pitanju individualni sportovi, onda će vam sigurno biti lakše jer je dovoljno da izaberete, recimo nekoliko tenisera, i da gledate njihovu igru, formu i kako se ponašaju na kojoj podlozi. Ako volite fudbal, onda je potrebno uložiti više vremena za sve ovo, a to naročito važi ako pomno pratite i kladite se na mečeve iz određene lige na popularnim mestima kao što je to Superbet. Tu je onda potrebno ispratiti sve šta se dešava oko nekog određenog kluba i njegovih igrača, ali imati i širu sliku i osnovne aktuelne informacije o ostalim timovima iz lige. Tu se onda uključuje i praćenje statistike čije znanje će vam sigurno pomoći u što tačnijem predviđanju rezultata. No, dobro pazite – statistika ponekad može da vas odvede i na stranputicu, te ju je potrebno uzimati i sa određenom dozom rezerve. Zajedno sa svim ovim potrebno je imati i određenu “širu sliku” nekih dešavanja oko pojedinih klubova jer se često dešava da na primer loši rezultati dolaze kao posledice određenih finansijskih ili pravnih problema koji nisu striktno povezani sa igračkim kadrom.

Druga stvar koju svakako možete obavezno uraditi je da redovno proveravate ponudu i kvote kod nekoliko kladionica kako biste videli koja od njih daje najbolje uslove, i gde bi u određenom trenutku bilo najbolje da se kladite. Razlike između kladionica uglavnom nisu velike, ali se ponekada dešava da na određenim parovima zaista vredi otići do druge kladionice jer ona iz nekog razloga ima bolju kvotu na ono što želite da se kladite. Takođe, kada govorimo o parovima za klađenje, ovde nisu bitne samo kvote već i određeni markeri na koje se kladite. Potrebno je dobro izbalansirati sopstvene želje oko klađenja i ono što se nudi u ponudi. Nekada se dešava da se dobre kvote nalaze u određenim igrama koje vi možda ne biste odigrali, ali ste videli da je ta ponuda isuviše dobra da bi se propustila. To bi onda trebalo da vam bude putokaz i za kasnija klađenja ako budete videli da ste bili uspešni u tome. 

Svaka kladionica nastoji da privuče što više novih korisnika, ali u isto vreme da zadrži i stare. Stoga gotovo svaka od njih daje mnogobrojne bonuse i promocije koje je potrebno pažljivo pratiti i na pravi način iskoristiti. Možda vam se oni u prvom trenutku neće činiti zanimljivim, ali je potrebno istražiti na koje sve načine bi se oni mogli iskoristiti i iskombinovati sa onim što vi igrate kako biste na kraju izašli sa potencijalno još većim dobitkom. Zbog toga je bitno pratiti i promocije na nekoliko mesta jer će se u nekom trenutku ukazati baš ona koja će vam najviše odgovarati, i od koje ćete imati najviše koristi.

PP Media