Opština Prijepolje i Fondacija “Ana i Vlade Divac” pomažu razvoj plasteničke proizvodnje

Prijepolje – Fondacija „Ana i Vlade Divac“, već punu deceniju pruža podršku prijepoljskim poljoprivrednicima koji žele da unaprede proizvodnju. Ta saradnja biće nastavljena i naredne godine, a paraf na novi ugovor stavili su predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić i Bojana Vujičić iz Fondacije „Ana i Vlade Divac“.

Foto: A.Rovčanin

Konkurs vredan šest miliona dinara će biti raspisan na proleće naredne godine. Biće namenjen registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima koji žele da započnu ili unaprede proizvodnju kupovinom plastenika. Podsticajna sredstva iznosiće 90 odsto od ukupne vrednosti.

– U saradnji sa Fondacijom „Ana i Vlade Divac“ smo videli mogućnost da zajednički subvencionišemo naše poljoprivrednike. Izdvojili smo značajna sredstva tako da mislim da svi oni koji budu hteli da se prijave na konkurs da će biti dovoljno sredstava – kaže predsednik Opštine Prijepolje Drago Popadić.

Кonkurs će biti raspisan na proleće 2024. godine. Ukupna vrednost fonda je šest miliona dinara, od čega je opština Prijepolje izdvojila četiri miliona a Fondacija “Ana i Vlade Divac”, dva miliona.

– Fondacija „Ana i Vlade Divac“ nastavlja saradnju sa opštinom Prijepolje kada je u pitanju Revolving fond, koji smo započeli još 2021. godine. Početna vrednost fonda je bila 3.000.000 dinara, ali redovnim ulaganjem opštine Prijepolje i Fondacije, vrednost fonda ove godine je oko 7.500.000 dinara – ističe Bojana Vujičić  ispred Fondacije “Ana i Vlade Divac”.

Predsednik opštine Drago Popadić, naglašava da je novina ove godine to što za sredstva po ovom pozivu mogu da konkurišu i oni koji žele da se bave seoskim turizmom.

– Za sve one koji nameravaju da se bave razvojem seoskog turizma postoji mogućnost da konkurišu za sredstva u iznosu do 500.000 dinara, jer na taj način želimo da pomognemo i turizam koji nam je, pored poljoprivrede, drugi strateški cilj u opštini Prijepolje – zaključuje Popadić.

Ovaj konkurs je otvoren i trajaće do 15. novembra. Zainteresovani korisnici mogu da konkurišu za sredstva u iznosu do 500 hiljad dinara.

PP Media