Opština Prijepolje i Rukometni savez Centralne Srbije: “Pobednik” nenamenski trošio novac, klub nije tražio reprogram duga ni licencu

Prijepolje – Predsednik Rukometnog kluba „Pobednik”, Aleksandar Babić, pošao je u petak iz Prijepolja, peške, put do Beograda, jer njegovom timu, kako je naveo nije dozvoljeno, zbog duga od 36.000 dinara, da počne takmičenje u Prvoj ligi Zapad. Babić je optužio Rukometni savez Centralne Srbije da nije želeo da mu izađe u susret i dozvoli da otplati dug u ratama, pa je rešio pomoć da potraži kod predsednice Rukometnog saveza Srbije, Milene Delić. Medijima je naveo, da klub na čijem je čelu nema pomoć ni lokalne samouprave, odnosno da dobija nedovoljno novca za život kluba.

Ilustracija

Na optužbe predsednika “Pobednika” reagovali su iz Rukometnog saveza Centralne Srbije, Opštine Prijepolje i lokalnog Sportskog saveza, odbacivši tvrdnje Babića kao netačne.

Generalni sekretar Rukometnog saveza Centralne Srbije, Dušan Stojković, naveo je da na adresu ustanove koju predstavlja nije stigao ni jedan papir od strane RK “Pobednik” za reprogram duga. Stojković tvrdi da Babić nije ni pokušao da licencira ekipu, niti je poslao molbu da igra i apostrofira da su svim klubovima, koji su to tražili, izlazili u susret, te da bi to učinili i “Pobedniku”. Dušan kaže i da je klub poslao neistinite podatke na adresu Saveza za izdavanje dozvole za igranje u ovom rangu takmičenja.

Koristeći mogućnost provere podataka, u Molbi za izdavanje dozvole, zastupnik sportskog udruženja, Nemanja Babić, svojim potpisom, pod krivičnom i materijalnom odgovornošću, overio je netačne podatke, kao što su da klub ima obezbeđena finansijska sredstva neophodna za učešće u takmičenju – naglasio je Stojković.

Član Opštinskog veća u Prijepolju zadužen za sport Zoran Despotović, kaže da je Rukometni klub “Pobednik” prošle godine iz budžeta dobio 460 hiljada dinara, međutim da je najveći deo tog novac nenamenski potrošen, te da klub mora u opštinsku kasu da vrati 340 hiljada, kako bi i ove godine mogao da računa na “sportski dinar”.

– Niko u Prijepolju ne želi da ugasi Rukometni klub “Pobednik”. Tu je situacija u potpunosti jasna, komisija za kontrolu trošenja novca sportskih klubova u prošloj godini utvrdila je da “Pobednik” nije namenski potrošio 340 hiljada dinara i da taj iznos mora da vrati u budžet. To nije jedino dugovanje koje ovaj klub ima, Gimnaziji duguje 42.600.oo dinara. na ime korišćenja Sportske dvorane u 2020. godini – ističe Despotović.

Član Opštinskog veća zadužen za sport Zoran Despotović i Luka Šuljagić, generalni sekretar Sportskog saveza Prijepolje, foto: A.Rovčanin

On je podvukao, da je cilj lokalne samouprave, da se što više dece bavi sportom, i da ponovo Prijepolje ima vrhunske sportiste poput Vlada Divca, Ivice Dragutinovića, Nemanje Petrića, Armina Sinančevića i drugih.

– Sportski savez u Prijepolju nema nikakav kontakt sa RK “Pobednik”, ne zato što to Savez ne želi, već zbog toga što klub čini mi se ne želi saradnju sa nama i nije naš član – kaže generalni sekretar prijepoljskog Sportskog saveza Luka Šuljagić.

On ističe, da su optužbe koje je Aleksandar Babić, uputio na račun Rukometnog saveza Centralne Srbije, Opštine Prijepolje i Sportskog saveza neistinite, te da štete celokupnom sportu u gradu na Limu.

– Meni je žao što se iz Prijepolja šalje negativna i ružna slika u situaciji kada sport stavljamo na zdrave noge. Ovake stvari nisu sportske i ne priliče sportistima, samo nam donose štetu – naglašava Šuljagić.

PP Media