U Novoj Varoši uručeni ugovori za obavljanje stručne prakse

Nova Varoš – Predsednik opštine Nova Varoš, Radosav Vasiljević i direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje Filijale Prijepolje, Rafeta Hajdarević, uručili su ugovore licima na stručnoj praksi koju finansira grad podno Zlatara. Za ovu namenu iz lokalne kase opredeljeno je 3,5 miliona dinara.

Foto: A.Rovčanin

Trinaest praktikanata će svoju stručnu praksu obavljati u Opštinskoj upravi, Domu zdravlja, Zavičajnom muzeju, Predškolskoj ustanovi i SRP Uvac, prema svojim kvalifikacijama.

Nikolina Lečić, nakon završetka školovanja na Visokoj građevinsko geodetskoj školi, stručnu praksu obaviće u Opštinskoj upravi. Ona navodi da joj je želja, da posle završene prakse zasnuje stalan radni odnos u struci i da ostane da živi u Novoj Varoši.

Nikolina Lečić planira budućnost u rodnom gradu, foto: A.Rovčanin

Predsednik opštine Nova Varoš, Radosav Vasiljević, kaže da su prema ovogodišnjem budžetu obezbeđena sredstva za sve mlade koji su se obratili lokalnoj samoupravi i iskazali zainteresovanost za obavljanje stručne prakse, odnosno ispunili uslove koje je propisala Nacionalna služba za zapošljavanje u okviru javnog poziva „Realizacija programa stručna praksa-tehnička podrška 2021.godina“.

 – Opština je za ovu meru izdvojila sopstvena sredstva u iznosu od 3,5 miliona dinara i u potpunosti finansira program stručne prakse za 13 mladih – kaže Vasiljević, prvi čovek opštine.

Nacionalna služba za zapošljavanje postala je moderan servis koji je na usluzi građanima i ima vodeću ulogu u sprovođenju politike zapošljavanja, smatra direktorka NSZ Filijala Prijepolje Rafeta Hajdarević.

PP Media