Opština Prijepolje organizovala prikupljanje pomoći za narod Turske i Sirije

Prijepolje – Opštinsko veće u Prijepolju donelo je odluku da organizuje akciju prikupljanja humanitarne pomoći za narod pogođen katastrofalnim zemljotresima u Siriji i Turskoj. Prema rečima zamenice predsednika opštine Prijepolje, Samire Ćosović, građani koji  žele da pomognu, pakete mogu doneti u Dom kulture, baletsku salu, od 10 -19h od 10. do 14. februara a izvesno je  i da će, određena novčana sredstva biti uplaćena na račun pomoći iz opštinskog budžeta.

Foto: A.Rovčanin

– Rukovodstvo opštine Prijepolje od starta je u stalnom kontaktu sa ambasadorom  Republike Turske, sa počasnim konzulom Republike Srbije u Turskoj kao i svim organizacijama koje su sarađivale sa opštinom Prijepoljem – kazala je zamenica oredsednika opštine Prijepolje Samira Ćosović.

Veće je donelo odluku i da na ime pomoći izdvoji novčana sredstva iz opštinskog budžeta.

Inače, od jutros je na više lokacija u Prijepolju počela akcija prikupljanja pomoći za područja pogođena zemljotresom na jugu Turske. Akciju su organizovali Osnovna škola “Dušan Tomašević Ćirko” u Velikoj Župi, firma “Emilio Stecher” i humanitarna organizacija “Hasene”.

PP Media