Opštinsko rukovodstvo upriličilo sastanak sa privrednicima

Prijepolje – Da bi unapredili saradnju sa privrednim sektorom u opštini Prijepolje upriličen je sastanak opštinskog rukovodstva sa lokalnim privrednicima.

Opštinsko rukovodstvo upriličilo sastanak sa prijepoljskim privrednicima, foto: A.Rovčanin

Cilj sastanka je bio da se čuje šta je to što privrednici očekuju od izvršne i zakonodavne vlasti, koji su njhovi problemi i kako opština može da odgovori njihovim potrebama. Privatni sektor u Prijepolju zapošljava skoro 70 odsto žitelja opštine.

Foto: A.Rovčanin

Sastanku, koji je uz poštovanje svih epidemioloških mera, upriličen u Velikoj sali Doma kulture prisustvovalo je oko 60 ovdašnjih privrednika. Pozdravio ih je predsednik opštine Vladimir Babić istakavši njihov veliki doprinos u zapošljavanju sugrađana i obećao svu neophodnu pomoć kako bi se u Prijepolju stvorio dobar privredni ambijent.

– Mi smo svesni da ste vi snaga Prijepolja, da ulažete velike napore kako bi opstali, proširili proizvodnju i povećali profit. Za nas, jedna od najbitnijih stvari jeste da povećavate broj zaposlenih, i da u Prijepolju na evidecijji NSZ bude što manje ljudi – kazao je Vladimir Babić.

Smernice za buduću saradnju sa privrednim  sektorom predstavio je  član Opštinskog veća Zoran Petrić. On je najavio i formiranje Saveta za izradu Strategije opštine Prijepolje za period od 2022. do 2029. godine.

Prijepoljski privrednici, foto: A.Rovčanin

– Danas smo upriličili ovaj sastanak gde smo pozvali skoro 200 privrednika iz naše opštine sa godišnjim prometom od 10 miliona do 2 milijarde dinara i više, sa podacima koji su relevantni za period do 31. decembra 2019. godine – istakao je član Opštinskog veća zadužen za privredu Zoran Petrić.

Privrednici su istakli, da je ranijih godina saradnja sa lokalnom samoupravom bila na izuzetno niskom nivou. Neke od primedbi odnosile su se na sprovođenje postupka javnih nabavki i rad opštinske administracije.

– Gledajući prošlu vlast, ja sam kao izvođač radova imao najveći broj tužbi i sporova sa lokalnom samoupravom da bih dokazao da nisu radili po zakonu. Svaka moja tužba je bila osnovana i zbog toga sam naplatio milionske iznose iz lokalnog budžeta. Dolaskom nove vlasti nadam se da će se stanje promeniti, da će se zakon poštovati i da neću imati razloga da pravdu tražim na sudu – istakao je Halil Rovčanin, vlasnik građevinske firme HBSS inženjering.

Privrednik Ulvija Mušović, smatra da bi opštinsko rukovodstvo trebalo da sledi primer Priboja i formira Slobodnu zonu, koja bi bila smeštena u Brodarevu. On je izneo podatak, da je opština Prijepolje, pre 30 godina, imala desetak veleprodaja prehrambene robe koja je u najvećoj meri plasirana na crnogorsko tržište.

PP Media