Vaspitno inkluzivna podrška za prijepoljske mališane

Prijepolje – U opštini Prijepolje, u okviru projekta “Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje” otpočela je sa radom mešovita vaspitno obrazovna grupa u prostorijama Dnevnog centra kod Crvenog krsta. Vaspitno obrazovna grupa broji devetnaestoro dece, koja su obuhvaćena četvoročasovnih boravkom.

„Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ je projekat koji je pokrenulo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije uz podršku Svetske banke.

Projekat ima za cilj unapređenje dostupnosti, kvaliteta i jednakosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja za svako dete od njegovog rođenja  do 5,5 godina, a naročiti za decu iz osetljivih grupa.

Ivana Krpović, direktorka Predškolske ustanove “Miša Cvijović” kazala je da je ponosna što je Ministarstvo prosvete u saradnji sa Svetskom bankom omogućilo da ovaj projekat dospe u Prijepolje čime će biti unapređen kvalitet rada ustanove na čijem je čelu.

Prvi čovek opštine Vladimir Babić naglasio je da je ovaj projekat izuzetno važan za Prijepolje, između ostalog , i zato što uključuje decu iz ranjivih socijalnih grupa ali i što će se smanjiti i lista čekanja za upis dece u vrtić.

Svoje zadovoljstvo zbog učešća u projektu iskazala je i direktorica Centra za socijalni rad Rada Divac. Ona je navela da će Centar učestvovati u projektu u delu koji se tiče edukacije za roditelje, posebno one dece koja imaju smetnje u razvoju.

Partneri na projektu vrednom 5.500.000 dinara, čija realizacija će trajati tri godine, su Centar za socijalni rad, Dom zdravlja i Osnovna škola „Vladimir Perić- Valter“.

PP Media