Optužen za gaženje policajca

Zbog sumnje da je počinio krivično delo teško ubistvo policajca prilikom obavljanja službene dužnosti, viša državna tužiteljka u Bijelom Polju Višnja Medojević podigla je optužnicu protiv državljanina Srbije Enesa Memića (33) iz Brodareva.

Optužnica je predata Višem sudu na potvrđivanje, a istovremeno je zatraženo produženje pritvora protiv Memića koji se tereti da je usmrtio Irfana Kujovića (42). Zločin se dogodio 22. jula 2015, dok se Kujović nalazio na službenoj dužnosti, odnosno u kontroli saobraćaja na putu Slijepač Most – Pljevlja na području Bijelog Polja.

Memić je odbio da se zaustavi na znak policajca i udario ga „golfom“, a potom se ne zaustavljajući se, dao u beg. Nesrećni čovek, otac četvoro maloletne dece, ubrzo je preminuo od teških povreda. Odmah posle udesa počela je potera za Memićem u koju je bio uključen i helikopter policije i SAJ. Međutim, Memić je kroz vrleti uspeo da se domogne BiH, gde je „pao“ devetog decembra 2015, takođe posle odbijanja policije da na Ilidži zaustavi vozilo. U slupanom „pasatu“, policija je pronašla 15,5 kilograma skanka.
Izvor: Večernje novosti