Pet medalja za pribojske sportiste na finalu SIM u Sarajevu

Priboj – Na međunarodnom finalu Sportskih igara mladih, koje su od 20. do 24. oktobra, koje su zbog pandemije korona virusa održane u Sarajevu, umesto u Splitu, pravo nastupa u dresu Srbije izborilo je i 15 mladih pribojskih sportista, koje su se u svoj grad, vratili sa pet medalja.

Sportska ekspedicija iz Priboja na finalu SIM u Sarajevu

Benjamin Кokor, prošlogodišnju bronzanu medalju iz Splita, ove godine pozlatio je u Sarajevu, pobedom u trci na 60 metara. U istoj disciplini, i u kategoriji dečaka 2011. godište i mlađi, srebrna medalja pripala je Pavlu Prijoviću. Treći takmičar u ovoj kategoriji, Vasilije Đorsović, imao je odličan rezultat u polufinalnoj trci, ali u jakoj konkurenciji to ipak nije bilo dovoljno za finale.

Benjamin Kokor

Кod dečaka 2009. godište i mlađi u trci na 60 metara, Pavlu Popoviću, za medalju, nedostajalo je i malo sreće, pa je morao da se zadovolji četvrtim mestom.

U konkurenciji devojčica 2009. godište i mlađe, u trci na 60 metara, Lea Radović se okitila srebrnom medaljom,Ivi Božović pripala je bronzana medalja, a dobar rezultat Semine Herić u polifinalnoj trci, bio je nedovoljan za finale.

Ekipa FК „033″,kao najmlađi fudbalski tim na turniru, osvojila je treće mesto i bronzanu medalju,što je veliki uspeh,u veoma jakoj konkurenicji.

Podsetimo, Priboj je tek drugu godinu u porodici Sportskih igara mladih, ove godine je našem gradu bilo povereno i Generalno otvaranje SIM za Srbiju, prošle godine, na međunarodnom finalu SIM u Splitu, sportisti Priboja osvojili su jednu medalju,a ove godine čak pet odličja.

PP Media