Prijepoljac David Tomašević predstavlja Srbiju na Svetskom trofeju harmonike

Prijepolje/Sarajevo – Prijepoljac David Tomašević, učenik druge godine Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu, predstavljaće Srbiju na Svetskom trofeju harmonike, odnosno “Trophée Mondial & International Open Trophy 2020”, koji se ove godine održava jubilarni sedamdeseti put.

David Tomašević predstavlja Srbiju na svetskoj smotri harmonikaša

Zbog trenutne epidemiološke situacije takmičenje će se održati online sa nekoliko manjih izmena u odnosu na prethodne godine. 

Na svetskoj smotri najboljih harmonikaša učestvuje preko 750 takmičara u 22 kategorije od 15. do 29.novembra, kad je planiran online event, kontaktiraće se putem ZOOM aplikacije sa žirijem. Radi što pravednijeg suđenja, sve će biti transparentno i vidljivo na fejsbuk stranici Trophée Mondial De L’accordéon.

David sa sa profesorkom mr. Danijelom Gazdić, foto: PP Media

David Tomašević ove godine predstavljaće Srbiju, svoj fakultet ali i Prijepolje, a predstaviće se u kategoriji Masters (do 35 godina i mlađi). David je druga godina Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu, smer za harmoniku u klasi mr. Danijele Gazdić.

Tokom svog školovanja učestvovao je na mnogim republičkim i mđunarodnim takmičenjima i postizao veoma zapažene rezultate. Naša publika je imala priliku da ga sluša na brojnim koncertima i svečanim akademija na kojima je učestvovao.

PP Media