U poslednjih sedam dana 63 osobe zaražene u Prijepolju

Prijepolje – Na teritoriji Zlatiborskog okruga u periodu od 21. do 27. oktobra korona virus je potvrđen kod  117 osoba: Prijepolje  63, Užice  21, Požega  11, Priboj  8, Кosjerić  5, Arilje  2, Nova Varoš  2, Sjenica  2, Čajetina  2 i Bajina Bašta  1.

Od početka epidemije do danas na teritoriji Zlatiborskog okruga  ukupno je potvrđeno 2812 slučajeva infekcije korona virusom. Najveći broj zaraženih i dalje je u  Užicu  882, Požega 343, Prijepolje 303, Priboj 287, Arilje 207, Bajina Bašta 196, Nova Varoš 187, Sjenica 171, Čajetina 164, Кosjerić 72.

Žarište korona virusa u Zlatiborskom okrugu je  Prijepolje, koje je na korak od uvođenja vanredne sitiacije, zbog neodgovornog ponašanja građana koji su organizovali okupljanja i zabave svih vrsta. Predsednik opštine Vladimir Babić je istakao da je u gradu na Limu trenutna epidemiološka situacija na nezavidnom nivou i da broj inficiranih koliko sutra može biti dupliran.

– Ukoliko bi se to desilo, a građani nastavili da ne poštuju mere i broj inficiranih nastavi da raste biće proglašena vanredna situacija, što podrazumeva zabranu okupljanja, proslava, rad ugostiteljskih objekata, što verujem da niko ne želi – kazao je Babić.

On se osvrnuo i na situaciju u lokalnoj samoupravi u kojoj je zabeležen veliki broj inficiranih virusom korona, ali da se brzo reagovalo.

– Jedan deo zaposlenih poslali smo na rad od kuće, naročito stariju populaciju, izvršili dezinfekciju prostora i počeli sa merenjem temperature pri ulasku u objekat. Mislim da je lanac infekcije zaustavljen i to zahvaljujući savesnim ponašanjem i preduzimanjem svih propisanih mera, što je jedini pravi recept za čuvanje javnog zdravlja – zaključio je prvi čovek opštine Prijepolje.

Rina i PP Media