Počela rekonstrukcija Doma kulture u Novoj Varoši

Nova Varoš – Radovi na rekonstrukciji Doma kulture u Novoj Varoši užurbano se izvod prethodnih deset dana, a ovaj projekat vredan je 19 miliona dinara, od toga deset miliona finansiralo je Ministarstvo kulture i informisanja, a devet opština.

Za rekonstrukciju Doma kulture država i lokalna samouprava izdvojili 19 miliona dinara, foto: A.Rovčanin

„Ovim projektom obezbeđena je zamena fasade, stolarija, sanacija svih terasa, stepeništa, zamena pločnika. Projekat će biti potpuno energetski efikasan, predstoji nam sanacija krovnog pokrivača, sama konstrukcioja krova je pravila problem, kao i kondenzacija, jer su ovde veliki snežni nanosi i led. Predviđeno je da se zadnje strane uradi terasa koja je godinama prokišnjavala”, rekao je Branko Bjelić zamenik predsednika opštine Nova Varoš.

Prošle godine Dom kulture u Novoj Varoši proslavio je 50 godina postojanja, a od osnivalja ovo je prvo ozbiljno ulaganje.

„Radovi se izvode fazno, nadamo se da će za nekih 50-tak dana biti završeni, tako da ćemo moći da se pohvalimo sa jednom objektom u oblasti kulture koji će biti svima nama na čast u Novoj Varoši. Izvođač radova je firma Dekor Invest iz Priboja, koja je na javnoj nabavci bila najpovoljnija i nadamo se da će kvalitet i brzina radova biti na obostrano zadovoljstvo i izvođača i investitora.”, rekao je Bjelić.

GZS i PP Media