Počeli radovi na rekonstrukciji najstarije škole u Priboju

Priboj – U Priboju kroz projekat unapređenja energetske efikasnisti koji finansiraju Ministarstvo energerike i opština Priboj zgrada OŠ „Nikola Tesla” dobiće novi izgled.

Škola u Pribojskoj Banji dobija lepši izgled, foto: Opština Priboj

Naime, najstarija osnovna škola u toj opštini nalazi se u Pribojskoj Banji do kraja leta, odnosno, do početka nove školske godine biće u novom ruhu. Ono što je vredno pomena kada je ta obrazovna ustanova u potanju je to da ove godine obeležava 170. Godinba postojanja.

„Vrednost projekta je bila osamnaest i po miliona dinara, međutim, nakon poremećaja cena na tržištu najpovoljniji ponuđač ponudio je cenu od dvadeset dva i po miliona dinara sa PDV-om. Radovi su započeti prošle nedelje, rok za završetak je 90 dana”, rekao je Marko Janjušević, energetski menadžer opštine Priboj.

Foto: Opština Priboj

Rekonstrukcija ove škole je od neprocenjive važnosti rekao je Nikola Tošić, direktor OŠ „Nikola Tesla” Pribojska Banja.

„Dobićemo školu koja izgleda lepo, dobićemo mnogo bolje uslove za rad i učenika i nastavnika, takođe, i na uštedi energeneta, novi vod za fiskulturnu salu gde će deca moći da u toku zime i u toku hladnog perioda da koristimo zasebno fiskulturnu salu da to neće morati ostatak škole da se greje. Zatim, imamo radove I na krovu đačke kuhinje gde više neće dolaziti do prokišnjavanja koji od 1983. godine kada je izgrađena nije renovirana”, zaključio je direktor Tošić.

PP Media