Počelo koncertno zagrevanje za Zlatarfest

Ispred novovaroškog Doma kulture sinoć je počeo mini muzički festival „SUMMER WARMING“ i trajaće sve do srede 26.jula. Ovu manifestaciju koja je ustanovljena po prvi put u gradu podno Zlatara kao uvertira za Zlatarfest obeležiće kvalitetni muzički gosti i izvođači, a raznovrsni sadržaji odvijaće se na otvorenoj sceni iznad zgrade Doma. Na otvaranju festivala publika je imala priliku da uživa u latino zvucima kubansko srpskog benda Salsa y punto, večeras će nastupiti užički rok bend Moondensa, dok je sreda rezervisana za di-džej duet „Zap me strobe“.
Letnji mini festival ustanovljen je sa idejom da bude dobro zagrevanje i uvertira za Zlatarfest. Direkotrka ovdašnjeg Doma kulture Mihrija Hadžić u ime organizatora kaže da su ovom muzičkom feštom želeli da daju svoj doprinos “Zlatarfestu” kako bi gosti i žitelji Nove Varoši poneli najbolje utiske sa ove turističke, privredne i kulturno-zabavne manifestacije, najveće u ovom delu Srbije. Prilikom odabira izvođača vodilo se računa da oni budu suprotnog žanra od onoga koji će publika imati priliku da čuje tokom Zlatarfesta.
– Ovaj festiva osmišljen je kao jedno letnje zagrevanje za Zlatarfest. Očekivanja su da se sakupi što veći broj posetilaca te da se upotpuni kulturna ponuda ovog kraja. Zlatarfest je jedna velika manifestacija i mi želimo da damo svoj doprinos da on bude što bolji – naglašava direktorka Doma kulture, Mihrija Hadžić.
Tokom prve noći mini festivala gradom podno Zlatara odjekivali su zvuci latino muzike u izvođenju benda SALSA Y PUNTO. Ovaj jedinstveni internacionalni bend sastavljen je od vrhunskih izvođača sa Kube i iz našeg regiona i naišao je na topao prijem kod novovarošana.

Mihrija Hadžić direktorka Doma kulture Jovan Tomić, foto: www.ppmedia.rs


– Ovo je prvi put da smo nastupili pred novovaroškom publiko. Zaista smo prezadovoljni kako smo prihvaćeni u ovom gradu koji izgleda prelepo – kaže Raul Pulido Sandoval, šef benda Salsa y punto koji je pobrao sinoć brojne aplauze publike.
Do početka Zlatafesta ostalo je još svega dva dana. Direktorka TSC Zlatar Rosa Jakovljević kaže da se privode kraju poslednje pripreme za početak najveće kulturno zabavne manigestacije u zapadnom delu Srbije te da je u toku montaža velike bine na trgu Petra Bojovića.
U vreme Zlatarfesta i hotelijeri zadovoljno trljaju ruke, prema rečima Rose Jakovljević svi aramžmani su već odavno rasprodati tako da slobodnih mesta na Zlataru nema. Zlatarfest počinje u četvrtak 27. jula i trajaće sve do nedelje 30. jula.
PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *