Vatrena stihija uništila dom Nehada Kajevića

Nehadu Kajeviću iz Prijepolja vatrena stihija je uništila porodičnu kuću u kojoj je živeo sa još šest članova. Uzrok požara koji je zahvatio celo potkrovlje kuće porodice Kajević još uvek nije poznat, a ono što je važno jeste da se što pre izvrši sanacija krova i potpuna ispravka oštećenog dela kuće, ističu komšije koje za to Nehadu pružaju nesebičnu pomoć.
U nedelju je u posle podnevnim časovima Nehadu Kajeviću iz Velike Župe kod Prijepolja buknuo požar u dnevnoj sobi. U tom trenutku u kući se nalazila Nehadova snaha sa dvoipogodišnjim sinom, koju su ubrzo nakon što je pozar izbio izveli iz kuće, za sreću bez povreda. Vatrena stihija se brzo proširila i uništila kompletan stan u kome je živela porodica Kajević.
„Vatrogasci su stigli odmah po pozivu i zahvaljujući njihovoj brzoj reakciji pozar je brzo ugašen. Međutim, vatra je uspela da uništi kompletan stan u potkrovlju, a šteta je prilikom gašenja proširena i na sprat ispod“, ističe Nehad.
Kako bi Nehad sa porodicom što pre nastavio da živi u svojoj kući komšije i prijatelji su brzo reagovali i već rade na popravci krovne konstrukcije, a kako ističu uradiće sve što je potrebno da se sve sredi i da im se stvore uslovi za život kakve su i do sada imali.
„Svaki dan ovde ima oko 20 dobrih ljudi sa kojima radim, kako bi što pre rešili problem našeg komšije, kome je pomoć sada najpotrebnija. Ovo je isključivo naša dobra volja, ne tražimo nikakvu nadoknadu za to. Uključili su se i vlasnici brojnih prijepoljskih firmi i lokalna samoprava i takođe obećali pomoć, a mi smo tu da odradimo sve što je potrebno da se izvri sanacija oštećenog dela kuće“, ističe Nehadov komšija Šerif Halilović.
Pored komšija pomoć je ponuđena i od opštine Prijepolje. Naime, predstavnici lokalne samouprave su već obišli kuću oštećenu usled požara i obećali pomoć, koju kako ističu inače pružaju svima onima kojima se nešto slično dogodi.
„Komšijama koji su izašli u sustret i sprečili još veću katastrofu treba iskazati čast i poštovanje. Lokalna samouprava uvek pomaže sugrađane koji se nađu u sličnoj situaciji, pa ćemo i porodici Kajević izaći u susret, kako bi što pre dobili krov nad glavom“, kazao je član Opštinskog veća Esad Hodžić.
Svi oni koji žele da pomognu porodici Kajević u sanaciji oštećene kuće to mogu učiniti upaltom na dinarski žiro račun 205-9011006354496-60 otvoren kod Komercijalne banke na ime Nehad Kajević.
PP Media