Policija i tužilaštvo istražuju otkud prag na koloseku pruge Beograd-Bar kod Priboja i ko je ugrozio živote putnika i osoblja

Priboj – Iz JP „Infrastrukture železnice Srbije“ potvrđeno je da je u nedelju u 21.18 sati mašinovođa „Srbija Voza“ na delu pruge Štrpci – Priboj uspeo da blagovremeno i bezbedno zastavi voz ispred drvenog praga koji se nalazio na koloseku, odnosno unutar slobodnog prfila pruge.

Foto: www.192.rs

– Tom prilikom nije bilo povređenih osoba. Zbog ovoga je železnički saobraćaj bio obustavljen na ovoj deonici barske pruge. Reč je o putničkom vozu broj 2103 koji je iz stanice Beograd Centar krenuo u 15.25 i saobraćao po redu vožnje do Prijepolja – stoji u saopštenju ovog JP.

„Infrastruktura železnice Srbije“ o ovom događaju obavestila je nadležne državne organe (MUP, Osnovno javno tužilaštvo u Prijepolju). Nakon što su nadležni državni organi izvršili uviđaj na licu mesta, prag je uklonjen sa koloseka. Železnički saobraćaj na deonici barske pruge Štrpci – Priboj ponovo je uspostavljen u 23.30 sati.

PP Media i Kurir