I Bošnjačko srpski savez izlazi na izbore za BNV

Prijepolje/Priboj/Nova Varoš/Sjenica/Novi Pazar – Stranka Bošnjačko srpski savez “BOSS” izlazi na izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće pod imenom “Savez za Sandžak i dobre Bošnjake”. Bivši visoki funkcioneri Stranke pravde i pomirenja (SPP) Admir Muratović iz Novog Pazara, Samir Tandir iz Prijepolja i Fadil Nikšić iz Sjenice imaće svoju listu na izborima za Bošnjačko nacionalno veće (BNV).  Ovo je na svom Fejsbuk profilu objavio Muratović.

Foto: Facebook

Najavio je da će se lista zvati „Savez za Sandžak i dobre Bošnjane“, a u narednim danima, napisao je da će objaviti razloge za izlazak na izbore, predstaviće programska načela i listu kandidata.

Muratović saopštava da je odluku o učestvovanju na izborima donelo „više od 100 delegata iz svih krajeva Sandžaka i predstavnika dijaspore“ i da je želja Tandira i Nikšića da on bude prvi na listi.

Prijepoljac Samir Tandir je nekada bio visoki funkcioner te partije. Bio je i većnik u BNV i narodni poslanik u Skupštini Srbije.

Nije „preživeo“ partijsku čistku zbog neslaganja sa „novim kursom rukovodstva SPP“. Pre nekoliko meseci, u Prijepolju je formirao Bošnjačko-srpski savez (BOSS). Krajem avgusta Predsedništvo SPP je iz partije isključilo sve svoje članove koji su podržali Tandira.

Fadil Nikšić, iz Sjenice, široj javnosti je postao poznat pre dvadesetak dana.

Nezadovoljan radom opštinskog rukovodstva, na čijem čelu su kadrovi SPP, započeo je samostalni odbornički mandat.

To je saopštio, kada je lokalni parlament u toj opštini ostao bez kvoruma i napravljena je koalicija sa, do tog dana, opozicionom Sandžačkom demokratskom partijom (SDP).

Ovo će biti četvrta lista na izborima za BNV, a o petoj se čeka potvrda iz Tutina, koju je najavio bivši predsednik tog nacionalnog saveta Esad Džudžo.

Republička izborna komisija (RIK) do sada je proglasila tri liste SDP, SPP i SDA Sandžaka, koja je stala iza liste grupe građana, na kojoj su kadrovi te partije, a u nazivu kao „zaštitni znak“ ime lidera stranke Sulejmana Ugljanina.

Izvor: Danas i PP Media