Policija pojačava kontrolu saobraćaja na putevima

Prijepolje – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije u periodu od 25. aprila do 1. maja sprovešće Međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja „Roadpol“ sa akcentom na otkrivanje prekršaja nepoštovanja ograničenja brzine kretanja vozila.

Foto: A.Rovčanin

Pored prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila policijski službenici saobraćajne policije Policijske uprave u Prijepolju vršiće i kontrolu alkoholisanosti vozača, kontrolu korišćenja sigurnosnog pojasa od strane vozača i putnika, kao i kontrolu usmerenu na druge saobraćajne prekršaje kojima se ugrožava bezbednost učesnika u saobraćaju.

– U toku 2023. godine sprovedena je Međunarodna akcije sa istim ciljem u kojoj je otkriveno je ukupno 1228 prekršaja. Od ukupnog broja prekršaja najčešći su prekoračenje brzine kretanja vozila, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, nepropisno preticanje vozila i drugih prekršaja iz oblasti primene Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima – navela je ispred PU Prijepolje vođa saobraćajnog sektora II kategorije Slađana Dumić.

Vođa saobraćajnog sektora II kategorije Slađana Dumić, foto: A.Rovčanin

Akcija će se sprovesti na svim putnim pravcima koje pokriva Odeljenje saobraćajne policije u Prijepolju. Saobraćajci apeluju na sve vozače, da poštuju saobraćajne propise i organičenja brzine kretanja vozila i da ne ugrožavaju svoju bezbednost i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju.

U prethonom periodu održan je sastanak sa predstavnicima udruženja vozača i privrednih društava koji obavljaju taksi prevoz putnika na teritoriji Policijske uprave Prijepolje u cilju najave realizacije preventivnog projekta kojim bi se povećao procenat korišćenja sigurnosnog pojasa od strane putnika koji se prevoze taksi vozilima.

– Sa zadovoljstvom možemo reći da su predstavnici taksi prevoznika iskazali spremnost da učestvuju u realizaciji navedenog projekta čiju implementaciju očekujemo u narednom periodu – ističe oficir saobraćajne policije za saobraćajne nezgode Petar Kijanović.

PP Media