Polimlje dobilo novo rukovodstvo, na čelo kluba izabran Radoman Ćuković

Prijepolje – Nakon više od pola godine od kako je kompletno rukovodstvo Fudbalskog kluba „Polimlje“ podnelo ostavku, na čelu sa predsednikom  Aleksandrom Draškovićem, večeras je održana Skupština ovog kluba koja je jednoglasnom odlukom izabrala novi petočlani Izvršni odbor, predsednika i potpredsednika kluba i Nadzorni odbor.

Foto: A.Rovčanin

Na čelu „Polimlja“ u narednom četvorogodišnjem periodu biće Radoman Ćuković, nekadašnji inspektor u prijepoljskoj Poreskoj upravi, dok je za potpredsednika izabran privrednik Branko Tomašević Mane. Od 21 člana Skupštine sa pravom glasa, prisustvovalo je njih 20.

Novi Upravni odbor činiće Milan Baković, Zulfo Malagić, Viktor Ratković, Senad Hasanagić i Adnan Tandir, dok su u tročlani Nadzorni odbor izabrani Drago Radulović, Miljan Ivezić i Elvir Rondić. Sekretar kluba biće idalje Bojan Svičević.

Foto: A.Rovčanin

Novi predsednik kluba Radoman Ćuković kaže, da se Polimlje nalazi u izuzetno teškoj situaciji, dugovanje kluba procenjuje se na više od šest miliona dinara. Ćuković uverava, da će već u narednim danima nova uprava, koja je obezbedila sponzora uspeti da vrati dug i da konsoliduje finansijsko stanje u klubu. Međutim, ono što zadaje veliku nedaću “Polimlju” jeste nedostatak igračkog kadra.

– Prvenstvo počinje već za desetak dana, fali nam igrača a prelazni rok je završen. Klub će jako teško uspeti da sačuva status zonaša, jer je u jesenjem delu sezone osvojio svega 2 boda. Mi obećavamo predan i pošten rad, veliki smo teret na sebe preuzeli i vadićemo “kestenje iz žara” – ističe Radoman Ćuković, predsednik kluba.

Foto: A.Rovčanin

Član Opštinskog veća zadužen za sport Zoran Despotović naglasio je da loklano rukovodstvo nije sedelo skrštenih ruku već da mesecima radi na tome da “Polimlje” stavi na zdrave noge.

– Lokalnoj samoupravi nipošto nije bilo u interesu da gasi klub koji za četiri godine slavi jedan vek postojanja. Ljudi koji vole Prijepolje i “Polimlje”, seli su i nakon više sastanaka dogovorili se, a izbor nove uprave je samo početak rešavanja problema u klubu – zadovoljno ističe Despotović.

Predsednik opštine Vladimir Babić, izrazio je zahvalnost ljudima koji su prihvatili na sebe obavezu da vode klub. On je naglasio da je inicijativa, da se klub spasi od gašenja, potekla od Esada Hodžića i Rasima Ljajića, te da klub ima i njihovu apsolutnu podršku.

– Pred upravom kluba veliki je izazov da vrate dug od 6 miliona dinara i klub stave na zdrave noge. Novo rukovodstvo mora da vodi transparentu politiku, u kojoj će svaki donator znati gde se troši novac. Više se ne sme ponoviti situacija iz ranijih godina, kada su se dugovanja gomilala – kazao je Baić i obećao da će lokalna samouprava izdvojiti četiri miliona dinara za funkcionisanje kluba u ovoj godini.

Prvu prolećnu utakcimu “Polimlje” će odigrati 13. marta kada u Prijepolje, na prolećnoj premijeri gostuje ekipa “Jedinstvo Putevi” iz Užica.

PP Media