Polimlje ne treba da brine za budućnost, na meti Crvene Zvezde devet mališana iz Prijepolja

Prijepolje – Mlađe kategorije fudbalskog kluba Polimlje nižu uspehe. Predvođene trenerima Predragom Puzovićem i Enesom Rovčaninom beleže odlične rezultate u SOS ligi budućih šampiona.

Mlađe kategorije FK Polimlja, foto: Privatna arhiva

Na igre prijepoljskih “klinaca” nisu ostali imuni ni najveći klubovi u zemlji, pa je nakon utakmica minulog vikenda u Arilju, pozive da se oprobaju u Crvenoj Zvezdi dobilo čak devet mališana uzrasta 11, 12 i 13 godina.

Do pre samo tri godine, u svim mlađim selekcijama Polimlja bilo je svega 23 igrača. Sada ih ima osamdeset različitog uzrasta od 2004 do 2012 godišta, i svi su više nego motivisani da dolaze na treninge i da pobeđuju na utakmicima. Za dobre rezultate, pored talenta, potrebna je disciplina. Treneri Puzović i Rovčanin u glas kažu da su zadovoljani rezultatima koje dečaci ostvaruju te da iza njih stoji veliki rad i trud. Kao još važnije, ističu vaspitanje dece i njihovo ponašanje na terenu i van njega.

– Imamo oformljene kadete gde igraju svoju ligu i normalno se takčmiče, isto tako i pionire. Imamo petliće koji igraju dva ranga i selekciju ispod petlića koji igraju turnire i treniraju. Mi smo u jednom trenutku imali 140 mališana koji su trenirali, ali se zbog korone taj broj smanjio na oko 80 – kaže trener Predrag Puzović.

Najveću podršku kadetima, pionirima, petlićima i omladinskoj školi Polimlja, pored trenera pružaju roditelji, koji sami finasiraju odlazak na utakmice jer klub za to nema novca. Dobre igre prijepoljskih mališana zapazili su treneri i skauti iz cele zemlje. Penaestak dečaka već nastupa za selekciju zapadne Srbije, dok je njih devet nedavno dobilo poziv da zaigra sa vršnjacima u Crvenoj Zvezdi.

– Veliki klubovi prate rad u Polimlju. Dva naša dečaka već su se oprobala u Partizanu i direktno igraju za njih. Nakon turnira u Arilju javili su nam se skauti Crvene Zvezde i odredili mališane različitih uzrasta da igraju za njih, gde će ih pratiti budno treneri. Takođe i mi ćemo pratiti njihov rad i dalji napredak – ističe trener Enes Rovčanin.

Pored trenerskog dvojca Puzović – Rovčanin, u radu sa mlađim selekcijama pomoć im pružaju Admir Mehonić i Stefan Pjanović.

Prijepolje će 21. februara biti domaćin SOS lige budućih šampiona i ugostiti 16 ekipa iz cele zapadne Srbije.

PP Media