Pomoć opštine Nova Varoš za 24 udruženja i verske zajednice

Opština Nova Varoš dodelila je ukupno 8,3 miliona dinara udruženjima građana i verskim zajednicama za realizaciju projekata koji su pristigli na nedavni konkurs.

Na obostranu korist: Detalj sa potpisivanja ugovora u zgradi opštine, foto: Varoške novine

Ugovori su potpisani danas, a rok za realizaciju odobrenih projekata je 31. decembar ove godine. Budžetska sredstva u ukupnom iznosu od šest miliona dinara dobila su 24 udruženja iz oblasti socio-humanitarnog rada, poljoprivrede, protivpožarne zaštite, kulture i zaštite životne sredine, dok su Srpska pravoslavna crkva i Islamska verska zajednice dobile ukupno dva miliona za realizaciju šest projekata.

-Nije se moglo više iz skromnog budžeta. Do sada smo imali dobru saradnju sa udruženjima građana i verskim zajednicama i nadamo se da će tako biti i u buduće, u obostranom interesu- rekao je tom prilikom predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

Udruženja i verske zajednici dobila iz budžeta 8,3 miliona dinara, foto: Varoške novine

Najviše sredstava dobili su Lovačko udruženje „Кozomor“ i Udruženje proizvođača jagodičastog voća „Zlatni breg“. Lovcima je odboreno 950 hiljada dinara za završetak radova na lovačkom domu u Božetićima, dok će opština sa 900 hiljada dinara pomoći projekat unapređenja voćarske proizvodnje udruženja „Zlatni breg“. Кod verskih zajednica, najviše sredstava u iznosu od 700 dinara odobreno je za projekat Hrama Svete Trojice u Novoj Varoši pod nazivom „Energetska sanacija hrama i parohijskog doma“.

Varoške novine