Pomoć stočarima u Novoj Varoši: Subvencije za veštačko osemenjavanje krava

Opština Nova Varoš, je u okviru Programa mera za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine za 2020. godinu planirala i meru subvencionisanja veštačkog osemenjavanja krava. 

Pomoć novovaroškim stočarima, foto: Agroklub

Za ovu meru je planirana subvencija od  1.000,00 dinara po jednom osemenjenom grlu, navodi se u saopštenju Opštinske uprave.

–  Zainteresovani poljoprivrednici za korišćenje ove subvencije treba da dostave sledeću dokumentaciju: fotokopiju lične karte nosioca gazdinstva, potvrdu o aktivnom statusu poljoprivrednog gazdinstva (Uprava za trezor), potvrdu iz Veterinarske stanice o stočnom fondu, fotokopiju kartice namenskog računa, fotokopiju kartona veštačkog osemenjavanja (potvrda iz veterinarske stanice o izvršenom osemenjavanju grla), uverenje o izmirenim obavezama na dan podnošenja zahteva ( lokalna poreska administracija). Potrebna  dokumentacija se predaje u  Odeljenju za privredu i lokalni ekonomski razvoj Opštinske uprave Nova Varoš,  kancelarija br.307, svakog radnog dana od 08-15 časova – stoji u saopštenju Opštineske uprave.

Opština Nova Varoš poziva sva poljoprivredna gazdinstva koja ispunjavaju uslove da iskoriste mogućnost subvencionisanja veštaškog osemenjavanja krava. Mera će se sprovoditi do utroška sredstava.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *