Priboj: Otvaraju se bazeni, kafićima produženo radno vreme

Priboj – Prema odluci Štaba za vanredne situacije u Priboju, radno vreme ugostiteljskih objekata koji imaju letnju baštu produženo je sa 22 časa do ponoći. Takođe, od četvrtka će ponovo biti otvoreni bazeni.

Kupači se ponovo vraćaju na bazen u Priboju, foto: A.Rovčanin

Epidemiološka situacija u gradu na Limu je značajno povoljnija nego pre četiri nedelje kada je 6.jula uvedena vanredna situacija ocenjeno je na sednici Opštinskog Štaba za vanredne situacije održanoj u sredu.  

– Za razliku od prethodnih nedelja, u poslednjoj sedmici smanjen je broj pregleda u kovid ambulanti Doma zdravlja sa 80 i 50 na oko 20 dnevno, ito sa laganom tendencijom daljeg smanjenja. Broj pregleda u kovid ambulanti takođe se smanjuje i broj hospitalizovanih pacijenata u izolacionim blokovima Opšte bolnice, gde poslednjih dana ima u proseku oko 20 pacijenata sa lakšom kliničkom slikom. Na osnovu nešto povoljnije epidemiološke situacije Štab za vanredne situacije doneo je i dve mere ublažavanja ranijih naredbi, dozvoljava se se rad bazena na otvorenom i produžava rad ugostiteljskih objekata sa baštama do 24 sata – kazao je predsednik opštine i komadant Štaba za vanredne situacije u Priboju Lazar Rvović.

Nove mere Štaba za vanredne situacije u Priboju, foto: www.ppmedia.rs

Štab je doneo i zaključak da se  sa merama ublažavanja, pojača inspekcijski nadzor primene zaštitnih  mera, pridržavanja radnog vremena, nošenja zaštitnih  maski i poštovanja fizičke distance.

PP Media