Socijalisti se oprostili od Mrke, sahrani prisustvovale partijske kolege iz Priboja, Prijepolja i Nove Varoši

Političar Milutin Mrkonjić sahranjen je juče u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Od njega su se oprostili članovi porodice i mnogobrojni prijatelji i saradnici. Sahrani je prisustvovala i delegacija socijalista iz Prijepolja, Priboja i Nove Varoši.

Socijalisti se oprostili od Milutina Mrkonjića

Milutin Mrkonjić ispraćen je uz pesmu Bekija Bekića “Čubura”, koju je na harmonici odsvirao Aleksandar Aca Sofronijević.

Ivica Dačić, predsednik Narodne skupštine, održao je govor i pozvao okupljene da se aplauzom poslednji put oproste od Mrkonjića.

Na sahrani su u nepreglednoj koloni, da se poslednji put oproste od Milutina Mrkonjića, došli i Ivica Dačić, Tomislav Nikolić, Boris Tadić, Dragan Marković Palma, Ceca Ražnatović, Marko Rokvić, Mira Škorić, Aco Pejović, Dragan Kojić Keba, Mina Kostić, Viktor Živojinović i mnogi drugi.

Prethodno je, u Skupštini Srbije održana komemoracija Milutinu Mrkonjiću.

Podsetimo, Milutin Mrkonjić izgubio je 27. novembra u 79. godini najtežu borbu, na Institutu za kardiovaskularne bolesti “Dedinje”, gde se poslednjih nedelja lečio zbog izraženih srčanih smetnji i tegoba.

PP Media