Ponovo kreće promotivni karavan „Moja Srbija“

Promotivni karavan „Moja Srbija“, deo istoimene kampanje Turističke organizacije Srbije (TOS) kojom se domaći gosti pozivaju da svoj letnji odmor ili njegov deo provedu na destinacijama širom Srbije, nastavlja se ove godine.
Karavan će putovati ove godine kroz 14 gradova Srbije: Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac, Čačak, Zrenjanin, Sombor, Kruševac, Vranje, Valjevo, Novi Pazar, Užice, Zaječar, Požarevac, saopštio je TOS.
Karavan će biti prilika i da se promoviše subvencionisana mera Vlade Srbije -vaučeri za odmor u Srbiji, sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija.
Prva stanica Karavana je Užice u petak, 3. juna, a druga stranica je Novi Pazar dan kasnije. Program karavana „Moja Srbija“ u svakom gradu trajaće od 17 do 22 časa.
U okviru karavana TOS će promovisati turističku ponudu naše zemlje namenjenu odmoru u letnjem periodu, u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama, udruženjima „Srbija za mlade“, Udruženjem banjskih i klimatskih mesta Srbije, JP „Skijališta Srbije“ i udruženjem hotelijera i restoratera Srbije „HORES“.
Posetioce na gradskim trgovima očekuju štandovi brendirani logotipom „Moja Srbija“ na kojima će moći da se informišu o mogućnostima za odmor u Srbiji, bogat zabavni program, nastupi muzičkih grupa, projekcije turističkih filmova, kao i kviz znanja „Koliko poznaješ Srbiju – 52 vikenda u Srbiji“, koji će najsrećnijim posetiocima obezbediti nezaboravan doživljaj leta 2016.
Posetioci će na štandovima lokalnih turističkih organizacija moći da degustiraju karakteristične lokalne specijalitete u skladu sa programom „52 ukusa Srbije“.
U pomenutim gradovima, pored domaćina, predstaviće se i destinacije koje gravitiraju ka tom gradu, kako bi zajednički predstavili svoju regionalnu ponudu.
Na karavanu će se obeležavati i 160. godišnjica rođenja velikog srpskog naučnika Nikole Tesle, kroz filmove o Tesli i deljenje suvenira posvećenih ovom naučniku.
PP Media