Zavejana sela ostala bez medicinske pomoći, zbog godišnjeg odmora

Meštane Aljinovića ovih dana možda i manje brine sneg koji ih je usled velikih padavina skoro zatrpao, od toga da se slučajno ne razbole, jer doktor u njihov kraj neće svraćati.

Na vratima jedine ambulante u ovom prijepoljskom selu okačeno je obaveštenje u kojem stoji da zbog korišćenja godišnjeg odmora ambulanta neće raditi od 8. do 28. januara i da u tom periodu lekar neće dolaziti.

Đorđo Trmčić kaže da su u ovu ambulantu po lekarsku pomoć dolazili stanovnici osam sela, Aljinovići, Međani, Milošev Do, Кaraula, Gornji Goračići…

„Кako ćemo sada ni sami ne znamo. Pripadamo prijepoljskom Domu zdravlja a do njega imamo 50 kilometara. Ljudi idu i u Novu Varoš jer do nje ima manje, oko 20”, kaže Trmčić agenciji RINA.

Direktor Doma zdravlja u Prijepolju Sead Porović rekao je za agenciju RINA da su dali svim terenskim ambulantama kolektivni godišnji odmor zbog ove vremenske situacije.

„To je praksa od ranije. Putevi su zavejani ne mogu da izlaze terenske ambulante. Hronični bolesnici imaju svoju terapiju za određeni vremenski period, a ostalima izlazi u susret hitna služba jer ona funkcioniše kao i u ostalim gradovima”, rekao je Porović.

Izvor: RINA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *