Poraz sporta u Prijepolju

Da je sport na kolenima u Prijepolju i nije neka novost, a kako sada svari stoje on se još dugo neće oporaviti i stati na zdrave noge. Svaki put kada pomislimo da “od ovoga nema gore” sportski nameštenici nas iznenade i odu korak dalje sa svojim glupostima. Naravno sve to na štetu građana i svih istinskih ljubitelja sporta u ovoj opštini. Poslednji primer za to je Ramazanska liga u malom fudbalu, ova nekada sportska svetkovina, slovila je za najposećeniji događaj u opštini. Ekipe iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine nadmetale bi se tokom celog Ramazana, da bi uoči Bajrama najbolja dva tima odmerila snage u finalu u borbi za pobednički pehar i vredne novčane nagrade. Bilo je tu i nagrada za posetioce, koji bi iz noći u noć, nakon iftara punili tribine na sportskim terenima ORSI i u dvorani Gimnazije. Međutim sve je to nestalo, srušilo se kao kula od karata.

Umesto Ramazanske lige, ove godine je organizovan trodnevni turnir, za koji su građani saznali da se desio putem društvenih mreža i “tetkine televizije” tek onda kada se turnir završio. Tokom tri noći, koliko je trajao, nadmetalo se svega 9 ekipa, dok su tribine bile gotovo prazne, tek po neki slučajni prolaznik. Prvu noć turnira pratilo je oko 40 gledalaca, drugo veče bilo je njih 50-tak dok je finalno veče sa tribina posmatralo manje od 100 ljudi. I ako su organizatori uz pomoć „tetke“ pokušali da ublaže bruku tako što u izveštaju sa finalne utakmice nisu prikazivani kadrovi u kojima bi se videle prazne tribine. Korak dalje u tome je otišao predsednik Sportskog saveza Milovan Milićević, koji je zablistao u izjavi za “tetkinu televiziju”, pa onako sa sav usplahiren, verovatno od silnog brojanja publike u hvalospevu između ostalog kaza i da lokalni mediji nisu našli za shodno da proprate Ramazansku ligu, misleći verovatno na to da su oni krivi za fijasko ove manifestacije. U toj izjavi jedino tačno što je Milićević kazao bilo je da mediji iz Prijepolja nisu pratili ligu. Razlog zbog kojeg novinari nisu bili u dvorani je taj što nisu bili obavešteni da se Ramazanska liga uopšte i organizuje ove godine.

Ako je nekom bio cilj da uništi jednu sportsku manifestaciju koja je služila kao svetli primer opštinama sa tromeđe Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, uspeo je u svojoj nameri. Sigurno da se nakon ovakve blamaže liga neće oporaviti još dugo godina. Sve one koji su pomogli u skrnavljenju Ramazanske lige trebalo bi da bude sramota i da se bar malo postide kada idu ulicama Prijepolja.

Kako nezvanično saznajemo, za ovako “dobru organizaciju” se postarao KMF Župski Rubin, gle čuda klub iza kojeg stoji upravo predsednik Sportskog saveza Milovan Milićević, i sve to je koštalo poreske obveznike pola miliona dinara.
PP Media