Predstavnici 34 opštine jugoistočne i jugozapadne Srbije potpisuju Memorandum o razumevanju u oblasti dobrog upravljanja

Svečani događaj povodom potpisivanja Memoranduma o razumevanju o aktivnostima u oblasti dobrog upravljanja između 34 lokalne samouprave na jugoistoku i jugozapadu Srbije i programa Evropski PROGRES biće održan u utorak 10. novembra 2015. godine sa početkom u 9 časova u hotelu “Crowne Plaza” u Beogradu.Među 34 opštine nalazi se i Prijepolje i ovom potpisivanju prisustvovaće i svoj potpis staviti i njen predsednik Emir Hašimbegović.
Potpisivanje Memoranduma o razumevanju predstavlja važan korak ka uspostavljanju trajnih kapaciteta u opštinama za unapređenje njihovog rada u skladu sa principima dobrog upravljanja: odgovornosti, transparentnosti, efikasnosti, učešća i nediskriminacije.
Memorandume o razumevanju o aktivnostima u oblasti dobrog upravljanja gradonačelnicima i predsednicima opština uručiće Nj.E. Žan Danijel Ruh, ambasador Švajcarske u Srbiji a Svečanom a događaju će prisustvovati predstavnici Švajcarske agencije za razvoj i saradnju, Delegacije Evropske unije, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, relevantnih državnih institucija i organizacija, i gradonačelnici i predsednici 34 lokalne samouprave sa jugozapada i jugoistoka Srbije.
Potpisane Aktivnosti Evropskog PROGRESa, programa koji doprinosi održivom razvoju južne i jugozapadne Srbije, Evropska unija i Vlada Švajcarske podržaće sa ukupno 24,46 miliona evra. Program ima za cilj da ojača lokalnu administraciju, stvori povoljnije okruženje za razvoj infrastrukture i privrede kao i poboljšanje sprovođenja politika u oblasti socijalne inkluzije. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge UNOPS.
U program su uključene 34 lokalne samouprave – Novi Pazar, Ivanjica, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Raška, Sjenica i Tutin na jugozapadu Srbije, kao i Prokuplje, Blace, Žitorađa, Kuršumlija, Leskovac, Bojnik, Vlasotince, Lebane, Medveđa, Crna Trava, Vranje, Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin Han, Preševo, Surdulica, Trgovište, Brus, Aleksinac, Gadžin Han, Doljevac, Merošina, Svrljig, Babušnica, Bela Palanka i Knjaževac na jugoistoku zemlje.
PP Media