Porez po starim cenama

Prijepolje – Stopa poreza na imovinu i zemljište za građane Prijepolja ostaće nepromenjena i naredne godine, uprkos zahtevu lokalne poreske administaracije da dođe do povećanja cena. Opštinsko veće odbilo je predlog uz obrazloženje, da u vremenu pandemije ne žele da dodatno opterećuju budžet građana i privrede.

Opštinsko veće u Prijepolju, foto: A.Rovčanin

Veće je usvojilo i prosledilo odbornicima na razmatranje devetomesečne izveštaje o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti poslovanja JKP „Lim“ i  Regionalne sanitarne deponije „Banjica“. Takođe, usvojen je izveštaj o izvršenju budžeta u prvih devet meseci ove godine.

Prvi čovek opštine Vladimir Babić, kazao je da je zadovoljan kako se lokalni budžet puni, međutim ono što ga brine jeste zastoj u realizaciji brojnih infrastrukturnih projekata, zbog čega je stopa izvršenja budžeta na izuzetno niskom nivou.

Predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić, foto: A.Rovčanin

– Svi putni pravci koje smo planirali da radimo su zaustavljeni, zbog žalbi jednog od ponuđača. Takođe, još dosta planiranih projekata nismo priveli kraju. Nadam se da ćemo do kraja godine uspeti sve to da realizujemo ili da potpišemo ugovore i u narednoj godini da završimo sa poslom – navodi Babić.

Veće je usvojilo izvšetaj o radu Opštinske uprave za prošlu godinu, a dopunjen je i Pravilnik o načinu ostvarivanja prava na finansijsku pomoć za vantelesnu oplodnju. Prihvaćen je izveštaj o održanim izložbama stoke i doneto rešenje o imenovanju komisije za sprovođenje postupka osnaživanja žena u oblasti ruralne ekonomije, za šta je opredeljeno 1,5 miliona dinara iz lokalnog budžeta.

PP Media