Putari stižu u Кokin Brod

Nova Varoš – Još pola kilometra asfalta od Pjanskog krša do Vraneškog potoka . Radi se projekat mosta kojim će se izbeći tri lakat krivine.

I asfalt i saobraćaj, uz kraće zadržavanje na semaforima, foto: D.Gagričić

Za putare nema predaha: žure da od neba,pre zime i snega, otmu još koji metar puta, da asfaltiraju što duže deonice trase Pribojska Banja – Кokin Brod i omoguće lakše i brže putovanje meštana, ali i brojnih namernika, kao i transport građevinskog materijala i robe.

Sunčana subota išla je na ruku radnicima užičkih „Puteva“: u Pjanskom kršu pripremali su deonicu za asfaltiranje, a odatle prema Кokinom Brodu postavljali su prvi sloj asfalta u dužini od pola kilometra, dok su kroz industrijsku zonu kopali drenažni kanal, a niz ravnicu Radoinje nastavljali zemljane i betonske radove i nasipanje tampona.

Drenažni kanal između Fabrike peleta i Pilane Zlatar-špeda, foto: D.Gagričić
  • Ako poslovi budu tekli prema planu i vremenske prilike dozvole, asfaltiraćemo i pola kilometra puta od Godinog potoka, međe pribojske-varoške, prema Radoinji. – Radi se projekat, ali je još neizvestan početak gradnje mosta preko Vraneškog potoka. Ovde će se izbeći tri sadašnje krivine i omogućiti bezbedan saobraćaj – kaže Sabahudin Кozica, direktor prijepoljskog pogona užičkih „Puteva“.

Putari će, kažu, za koji dan asfaltirati i poslednju deonicu od 1.100 metara u Seništima na putu od brana u Radoinji do Tavnika na zlatiborskoj magistrali.

Putari žure da što bolje iskoriste lepo vreme, foto: D.Gagričić

Rekonstrukcija deonice Кokin Brod – Jasenovo

Ozareni učinkom putara, meštani Кokinog Broda, Ojkovice, Burađe, Jasenova, Bele Reke i okolnih sela sve češće pitaju da li će i kad biti nastavljeni radovi na istom državnom putu drugog reda, ali deonice od brane u Кokinom Brodu prema Jasenovu. Ovde su se na pojedinim mestima odavno poderale i zakrpe na zakrpama, a vozači i putnici strepe od uskog kolovoza pored Zlatarskog jezera…

Zlatarinfo