Bespravna gradnja gorući problem opštine Prijepolje, građevinski inspektor pred suspenzijom?

Prijepolje – Bespravna gradnja i uzurpacija javnih površina gorući je problem sa kojim se suočava Prijepolje, kaže njen prvi čovek Vladimir Babić.

Foto: A.Rovčanin

– Nisam srećan što moram da govorim o ovoj temi, ali nećemo dozvoliti više da se da se na divlje gradi i da se uzurpira javna površina. U proteklom periodu je bilo izgradnje nelegalnih objekata, postavljene su i terase od kafića na svakom koraku. Tome moramo da stanemo na kraj, rezovi moraju da budu, i biće bolni ali staćemo tome na kraj – kaže predsednik Babić.

On je najavio suspenziju građevinskog inspektora, kako je naveo, zbog nedoličnog ponašanja na terenu i sumnje da se protiv njega vodi krivični postupak.

– Ukoliko utvrdimo da se protiv građevinskog inspektora vodi krivični postupak bićemo prinuđeni da ga suspendujemo do okončanja postupka. Tražićemo od MUP-a da nam zvanično dostavi taj podatak – isitiče prvi čovek opštine.

Kao negativan primer bespravne gradnje, Babić je apostrofirao radove na potezu kod novog mosta u centru grada, gde je investitor pokušao da izgradi terasu od čvrstog materija, a potom da je ustakli i taj prostor da koristi. Zatim radove na građevini u Vakufu, gde mesecima traju previranja investitora i meštana.

Poslednji pripmer uzurpacije prostora na javnoj površini, prema mišljenju Babića, je postavljanje trafike u Vlaterovoj ulici kod Pošte, gde je preko noći „nikao“ objekat bez ikakve saglasnosti.

PP Media