Poziv za prijavu na konkurs za podršku nezaposlenim licima za započinjanje bavljenja pčelarstvom

Preduzeće Apicase honey(Apikejs hani) iz Belanovice u saradnji sa opštinama: Arilje, Prijepolje, Čajetina, Užice i Valjevo raspisuju poziv za nezaposlena lica sa prebivalištem na teritorijamaovihopština ali i iz opština:Gornji Milanovac, Čačak, Mionica i Ljig koja žele da se bave pčelarstvom da se prijave na konkurs radi uključivanja u program podrške.
Program podrške obuhvata pomoć početnicima u pčelarstvu u osnivanju pčelinjaka od 15 košnica sa pčelinjim rojevima nakom bagremove paše i uspostavljanje savetodavne podrške.
Sufinasiranje troškova osnovanja pčelinjaka vršiće se putem bespovratne subvencije od strane opština i donatora, robnog kredita preduzeća „Apikejs hani“ i sopstvenog učešća pčelara kao što je prikazano u sledećoj tabeli.
pcelarstvo
Deo košnica koje korisnik programa dobije kao beskamatni robni kredit od strane preduzeća „Apikejs hani“, biće u obavezi da vrati ovom preduzeću u medu do 01.09.2017. godine. Vrednost robnog kredita biće obračunata u evrima.
Kandidat za program podrške je u obavezi da samostalno obezbediti stručnu podršku u vidu savetdodavca-mentora i koji će imati i ulogu jemca za vraćanje robnog kredita.
Konkurs je namenjem nezaposlenim licima u trenutku podnošenja prijave. Prednost pri odabiru imaće mladi i žene.
Kompletna konkursna dokumentacija se može preuzeti na veb sajtu Preduzeća Apikejs hani: www.apicasehoney.rs ili veb sajtu Regionalne razvojne agencije Zlatibor iz Užica: www.rrazlatibor.rs.
Konkurs je otvoren u periodu od 07. do 21. marta 2016. godine do 16.00 časova.
Popunjena dokumentacija se dostavlja lično ili putem pošte na adresu: „Apikejs“ Lomina br.5, 14246Belanovica.
Dodatne informacije u vezi konkursa se mogu dobiti na telefon: 014/344-91-23 ili lično u prostorijama „Apikejs hani“ u Belanovici.

PP Media