Vukosav Tomašević: Dobrovoljno sam se povukao sa poslaničke liste

Poslednjih dana obraćalo mi se više građana sa pitanjem zašto se ne nalazim na poslaničkoj listi koalicije DSS – Dveri za predstojeće parlamentarne izbore.
Ovim povodom, obaveštavam javnost da sam se dobrovoljno i samoinicijativno povukao sa poslaničke liste DSS na kojoj sam bio visoko pozicioniran, pa samim tim automatski i sa izborne liste “Dveri – DSS – Sanda Rašković Ivić- Boško Obradović“ predate Republičkoj izbornoj komisiji.
Na ovaj korak odlučio sam se iz principijelih razloga. Naime, ja se još od 2000. godine neprekidno nalazim na poslaničkoj listi DSS. U međuvremenu, u dva mandata bio sam narodni poslanik, bio sam i poslanik u Skupštini Srbije i Crne Gore, a obavljao sam i visoke stranačke funkcije. Smatram da je došao trenutak da mesto na poslaničkoj listi ustupim mlađima koji do sada nisu imali priliku da budu na ovoj listi.
Sa druge stsrane, preuzeo sam obavezu da budem nosilac stranačke i koalicione liste na lokalnim izborima u Prijepolju. Ukoliko ta lista dobije poverenje građana, namera mi je da se i ubuduće posvetim radu u lokalnoj samoupravi. U suprotnom, baviću se porodicom i privatnim biznisom.
O svojoj nameri obavestio sam predsednicu DSS Sandru Rašković Ivić, istovremeno joj saopštavajući da ću i u ovoj kampanji i ubuduće sve svoje kapacitete staviti u službu DSS, kaže u saopštenju Vukosav Tomašević član Predsedništva DSS dosatvljenom našoj redakciji.
PP Media