Posle dve godine pauze, ponovo se održava Gastro festival

Ljubovija – Nakon dve godine pauze, sutra, u subotu, 14. maja u opštini Ljuboviji organizuje se Gastro fest, takmičenje u kulinarstvu, druga po veličini, manifestacija u ovoj podrinjskoj opštini.

Jelena Tešić, direktorka Turističke organizacije Ljubivoji, istakla je cilj ovog festivala, a to je promocija autentične, azbukovačke kuhinje.

„S obzirom na to da se Gastro festival poslednje dve godine nije održao zbog zabrane okupljanja usled korona virusa, ove godine imamo priliku da konačno organizujemo našu manifestaciju. Cilj festivala jeste da promovišemo našu azbukovačku kuhinju, autentičnu, sa proizvodima sa našeg prostora. Mi do sada imamo, zaista veliki broj prijavljenih ekipa. I ja bih rekla da je to rekordan broj, za sve ove godine. Pripremljen je veoma bogat kulturno zabavni-program, za sve uzraste”, rekla je Jelena Tešić .

Discipline u kojima se prijavljeni mogu takmičiti su: Priprema riblje čorbe; Etno trpeza; Moderna kuhinja; Pekarstvo; Poslastičarstvo; Кarving (rezbarenje na voću i povrću); Najbrži kuvar Gastro festa (takmičenje u sekcanju crnog luka).

Sudije na ovoj manifestaciji, međunarodnog karaktera, biće profesori Visoke hotelijerske škole u Beogradu, licencirani za ovakav vid takmičenja.

GZS i PP Media