U okolini Nove Varoši planira se gradnja skijaške kolibe

Nova Varoš – Opštinska uprava Nova Varoš izdala je lokacijske uslove za gradnju restorana, odnosno skijaške kolibe, na KO Brdo. Reč je o prizemnom objektu, čiji je investitor fizičko lice.

Ilustracija, foto: A.Rovčanin

U prizemlju objekta projektovan je kafe bar, sa šankom i mokrim čvorom. Ulaz u objekat je sa zapadne strane. Gradiće se na parceli površine 982 m2, a sam objekat ima neto 31,38 m2. Objekat je lociran u severzoapadnom uglu parcele.

Predmetni urbanistički projekat je urađen za potrebe izgradnje dva objekta i to poslovnog ugostiteljskog objekta, koji je predmet ovih lokacijskih uslova i drugog poslovnog objekta za najam skijaške opreme – prodavnice sa kancelarijom, za koji je investitor pribavio građevinsku dozvolu.

(Foto: Print screen / Urbanistički projekat / IB Inženjering)

Drugi objekat je spratnosti prizemlje + potkrovlje. U prizemlju objekta projektovan je poslovni prostor – iznajljivanje sportske opreme i m okri čvor. U potkrovlju objekta projektovane je kancelarijski prostor. Lociran je u jugoistočnom delu parcele. Ulaz u objekat je sa južne strane, neto površina objekta iznosi 64,36 m2.

Projektovano je ukupno pet parking mesta.

Za urbanistički projekat, objavljen u martu 2024. godine, bila je zadužena agencija Arhi-Dom Projekt iz Priboja, a za idejno rešenje IB Inženjering Nova Varoš.

Izvor: Ekapija