Poslovanje Turstičke organizacije Prijepolje za prošlu godinu stiže pred tužilaštvo

Prijepolje – Opštinsko veće u Prijepolju je usvojilo plan i program poslovanja JKP „Lim“ i prosledilo Skupštini opštine na usvajanje, a doneta je i odluka da se raspiše konkurs za izbor direktora ovog preduzeća i formirana komisija koja će sprovesti ceo postupak. Veće zbog niza sumnjivih radnji, nije usvojilo izveštaj o radu i finansijski izveštaj Turističke organizacije Prijepolje za prošlu godinu.

Foto: A.Rovčanin

Doneta je odluka da se izveštaj internog revizora zajedno sa finsijskom dokumentacijom Turističke organizacije prosledi tužilaštvu, koje bi trebalo da utvrdi da li postoje elementi krivičnog dela bivšeg rukovodioca ove ustanove. Izvršenje budžeta u prvih šest meseci ove godine je svega 31%, što je na sednici veća okarakterisano kao nezadovoljavajuće.

– Izvršenje budžeta je katastrofalno zbog toga što nisu plaćeni svi asfaltni radovi koji su u toku. Takođe, nismo raspisali još uvek tender za radove na nekoliko putnih pravaca, nisu isplaćena sredstva za medije kao ni za poljoprivredu, a nije plaćena ni druga tranša sportskim klubovima. Planiramo i kupovinu zemljišta za Komunalno preduzeće i još mnogo toga, tek smo na polovini onoga što smo započeli te je zbog toga izvršenje budžeta izuzetno nisko – kaže Babić.

Vladimir Babić predsednik opštine Prijepolje, foto: PP Media

Opštinsko veće u Prijepolju izdvojilo je iz budžetske rezerve oko 850 hiljada dinara, kako bi Dom kulture izmirio dugovanje za struju i tako odblokirao opštinski račun koji se već nekoliko meseci nalazio u blokadi. Zbog rasta cene struje Doma kulture nije imao dovoljno sredstva da samostalno izmiri dugovanje prema Elektrodistribuciji pa je Veće priteklo u pomoć.

U nastavku zasedanja pred većnicima će se naći i zahtev Predškolske ustanove „Miša Cvijović“ za povećanje cena boravka dece, ali i predlog Komunalnog preduzeća da poskupi grejanje, voda i iznošenje smeća.

PP Media