Postavljeni prvi metri asfalta na putu prema pribojskoj Bolnici

Priboj – Nakon 10 meseci rada na rekonstrukciji puta od Mostine do Bolnice i Doma zdravlja u Priboju, neimari Puteva Užice postavili i prve metre asfalta na trasi od nekadašnjeg Razvoja FAP-a pa do visećeg mosta preko Lima. 

Foto: Opština Priboj

– U pitanju je deonica od 520 metara, širina puta je šest metara, a debljina asfalta šest centimetara. Kada se završe radovi na preostaloj deonici, uslediće i asfaltiranje drugog, završnog sloja asfalta na kompletnoj saobraćajnici – ističe šef gradilišta Dragoš Kurkić.

A ova deonica je bila izuzetno građevinski zahtevna ,jer je sa jedne strane brdo koje preti odronima a sa druge strane reka Lim. Ipak saobraćjanica je proširena po planu, zahvaljujući ugradnji 287 šipova  od čak 14 metara, urađena je i naglavna betonska greda, postavljeni propusti, izmešten vodovod, i urađena pešačka staza od 1,25 metara, pa sada sve igleda kao jedna galerija.

Radovi uveliko traju i na trećoj deonici, od nekadašnjeg Ribarskog restorana pa sve do fabrike „Poliester“, u dužini od 650 metara. I ovde je došlo do naknadnih radova, odnosno ugradnje dodatnih 73 šipa, koji će obezbediti sigurnost i dugovečnost ove saobraćajnice. Na ovom delu biće takođe urađena pešačka staza.

Foto: Opština Priboj

-Radovi se odvijaju po planu, i ako ne bude nekih ne predviđenih okolnosti,potpuna rekonstrukcija ove saobraćajnice, za Pribojce od izuzetnog značaja, biće zavšrena i pre predviđenog roka od 22 meseca, najkasnije do kraja godine – ističe Korugić.

Na taj način rešiće se usko grlo u saobraćaju do pribojskih zdravstvnih ustanova i fabrike „Poliester“, gde su se teško mimoilazila i dva putnička vozila. Dok traju radovi saobraćaj se reguliše semaforskom signalizacijom uz naizmenično propuštanje vozila.

Ukupna dužina ove ulice je 1600 metara, a potrebna finansijska sredstva, koja su uvećana zbog pomenutih naknadnih radova, u poptunosti obezbeđuje država Srbija.

PP Media