Potpisan ugovor o izgradnji Regionalnog startap centra u Priboju

Priboj – Ugovor o izgradnji Regionalnog startap centra potpisali su predsednik opštine Priboj Lazar Rvović i Aleksandar Vučur direktor ArTek inženjeriga, firme koja je imala najbolju ponudu na javnom tenderu.

Potpisivanjem ovog Ugovora otpočinje realizacija projekta vrednog 50 miliona dinara, koji će sa 42,100.000 finansirati Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije, dok će opština sopstvenim sredstvima finansirati deo oko izgradnje i rekonstrukcije prostora u iznosu od 8,8 miliona dinara.

Zahvaljujući se Ministarstvu za inovacije i tehnološki razvoj, predsednik opštine Lazar Rvović je istakao značaj izgradnje prvog ovakvog centra na Zlatiborskom okrugu i četvrtog u Srbiji, što je još jedan pokazatelj opredeljenja Vlade Srbije da Priboju kao strateškom mestu, uz revitalizaciju škola u vrednosti od preko 500 miliona dinara u ovoj godini, pomogne i sa ovim startap centrom koji će imati neprocenjiv značaj za obrazovanje, inovacije i dalji održivi razvoj Priboja.

Direktor ArTeka Aleksandar Vučur je potvrdio da je ova renomirana firma spremna da spram roka od 90 dana i vremenskih uslova završi vrlo kompleksne radove u dijapazonu od gađevinskih adaptacija prostora, hidrotehničkih radova, mašinske instalacije i drugih, gde je postignut i načelni dogovor da u svakom segmentu u kom to projekat dozvoljava, angažuje i lokalne izvođače i radnu snagu što bi bio još jedan benefit za opštinu Priboj.

Кoordinator Regionalnog inovacionog startap centra u Priboju Danilo Prijović kazao je da je otvaranjem startap centra planirana saradnja sa privrednim subjektima iz Zlatoborskog okruga kako bi im se omogućilo unapređenje proizvodnje. Takođe saradnja će se odvijati i sa neprivrednim subjektima kao što su škole, lokalne samouprave, zdravstvo kao i bezbednosne strukture.

Direktor Industrijskih parkova Priboj Milomir Lučić je istakako da će preduzeće kao koaplikant pratiti i pomagati u svim procesima izgradnje i tehničkog prijema centra, i nakon otpočinjanja radi uzeti učešće u maksimalnom korišćenju centra u interesu razvoja grada, Slobodne zone i Industrijskih parkova Priboj.

Prema rečima potpisnika Ugovora , cilj projekta je obezbeđivanje potrebnih uslova i jednakih šansi za realizaciju i razvoj inovacionog preduzetništva i inovacionih ideja kroz unapređenje infrastrukturnih uslova za razvoj inovacija u privredi na teritoriji opštine Priboj i celokupnog Zlatiborskog okruga.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *