Zlatibor: Pet miliona evra uloženo u sportsku infrastrukturu

Zlatibor – Nova, rekonstruisana sportska hala otvorena je u Čajetini. Radovi su trajali dve godine, a za ovaj projekat iz budžeta opštine izdvojeno je 132 miliona dinara.

Svečano otvorena sportska hala u Čajetini, foto: Rina

„Ovo je godina velikih ulaganja u sportsku infrastrukturu. Ova sportska dvorana je rekonstruisana, a na Zlatiboru kupljena nova, tako da je ukupno izdvojeno pet miliona evra. Broj sportista i dece koja će u njima trenirati govore nam da nismo pogrešili”, rekao je predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović i dodaje da ulaganja u sport tek slede.

„Planiramo razvoj u svim segmentima. Na Zlatiboru će biti izgrađeni novi sportski tereni i školska fiskulturna sala, tako da ćemo biti maksimalno opremljeni sportskom infrastrukturom. Bićemo jedina opština koja će imati četiri sportske hale, a sve u krajnjem cilju da na našu planinu dovedemo što više sportskih ekipa na pripreme, da postanemo poznati kao što je turska Antalija”, naglasio je Stamatović.

Sportska hala u Čajetini rekonstruisana je prvi put od njenog nastanka 1985. godine i na ovaj način poboljšani su uslovi za treniranje sportista, i povećeni kapaciteti.

„Dobili smo 1000 mesta, moderne svlačionice, proširili smo dvoranu i nadam se da će ovo biti mesto na koje ćemo u budućnosti biti ponosni zahvaljujući našim sportisti ma, koji su svojim rezultatima zaslužili savremenu sportski halu”, rekao je direktor Sportskog centra Čajetina, Nikola Smiljanić.

Direktor Sportskog centra u Čajetini Nikola Smiljanić, foto: Rina

Asocijacije sportskih centara Srbije podržala je ulaganje opštine Čajetina u sportsku infrastrukturu.

„Lepo je da vidimo ovakav jedan moderan objekat u maloj sredini, to je podstrek i ostalima da krenu tim putem, jer ulaganjem u sport mi ulažemo u našu budućnost”, zaključio je Dejan Čikić, predsednik Upravnog odbora ASCS.

Rina i PP Media