Potpisan ugovor za izgradnju javne rasvete od Kolovrata ka Seljašnici

Nakon sprovedene zakonske procedure u okviru javnih nabavki danas je izabran najpovoljniji izvođač radova na realizaciji projekta izgradnje ulične rasvete na saobraćajnici Kolovrat – Seljašnica. Najbolju ponudu dala je firma “Elektrovolt” iz Valjeva .

Prema rečima predsednika opštine Prijepolje Dragoljuba Zindovića vrednost ugovorenih radova je 12, 3 miliona dinara koje je obezbedila lokalna samouprava a rok za završetak je 120 kalendarskih dana.

“S obzirom da sa ovim izvođačem imamo pozitivna iskustva jer smo sa njima realizovali projekat zamene uličnih svetiljki štedljivom led rasvetom, očekujemo da će i ovaj put biti ispoštovani rokovi i kvalitet”, kazao je Zindović.

On je naglasio da je ovaj projekat još jedna investicija koja će štedeti potrošnju električne energije u opštini .

“Realizacijom prvog projekta imamo mesečnu uštedu od 800 000 do milion dinara na mesečnom nivou. Stoga i u okviru ovog projekta očekujemo značajnu uštedu jer se postojeća rasveta koja nije bila na celoj trasi zamenjuje potpuno novom, ovaj projekat deo je moderne saobraćajnice koja se radi na potezu od Kolovrata do Slanog blata”, naglasio je predsednik Zindović.

Predstavnik izvođača radova direktor Elektrovolta iz Valjeva Živorad Bajić kazao da su oni dali ponudu za deo posla koji se odnosi na ulicu od Kolovrata do Seljašnice u dužini od oko tri kilometra i da očekuje da će na obostrano zadovoljstvo radove završiti u roku i prediđenom kvalitetu.

“Naša dosadašnja iskustva sa opštinom Prijepolje su vrlo pozitivna, imali smo jedan veliki projekat na zameni kompletne rasvete u gradu koji je urađen zajedno sa firmom “Javna rasvetljaja” iz Slovenije. Taj posao smo završili bez ikakvih problema uz veliku saradnju opštine i sa nadležnim institucijama koje su nam izašle u susret, tako da nismo imali ni jedan problem sa regulacijom saobraćaja”, istakao je Bajić.

On je rekao da nakon današnjeg potpisivanja ugovora očekuju da investitor u kratkom periodu odredi nadzornu službu.

“Mi smo spremni da iduće nedelje pokrenemo radove na deonici od 750 metara koja je spremna i da je čak pustimo u funkciju. Ostali deo trase ćemo raditi u saglasnosti sa dinamikom izvođenja građevinskih radova”, tvrdi Bajić.
PP Media i GZS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *