Povratak Priboja na fudbalsku mapu Srbije – meč trećeg ranga posmatralo 2.000 navijača

Priboj – I Priboj je primer da se polako bude nekadašnji fudbalski centri u pojedinim delovima Srbije. U ovom gradu na krajnjem jugozapadu naše zemlje od ove sezone, posle nekoliko godina pauze, ponovo se igra srpskoligaški fudbal.

Fap bodrilo dve hiljade navijača, foto. A.Rovčanin

Fudbaleri lokalnog fudbalskog kluba FAP odlično su otvorili sezonu. U prva tri kola ostvarili su dve pobede i jedan nerešen rezultat, pa se nalaze pri samom vrhu tabele.

Proteklog vikenda “kamiondžije” su na svom stadionu ugostile Mačvu iz Bogatića, a do pobede su došli posle preokreta u poslednjim trenucima duela. Junak trijumfa bio je Dejan Đenić, prekaljeni napadač sa ogromnim iskustvom igranja u dva najkvalitetnija ranga srpskog fudbala.

Ono što posebno raduje je i masovni povratak ljubitelja fudbala na stadion pokraj Lima. Zaželeli su se Pribojci kvalitetnog fudbala i jakih utakmica, ali i da gledaju dobro skockanu ekipu FAP-a, koja bi mogla da bude konkurentna i u borbi za najviši plasman. Tako je duel sa Mačvom protekle subote sa tribina stadiona posmatralo oko 2.000 navijača, koji su bili “vetar u leđa” plavima na putu ka pobedi.

FAP je posle ove pobede na trećem mestu tabele Srpske lige Zapad, odmah iza vodećih čačanskog Borca i Smedereva. Tokom leta u klub je stiglo desetak veoma kvalitetnih pojačanja, a cilj je plasman u gornji deo tabele, ali i da se iskoristi eventualna šansa za osvajanje prvog mesta, koje garantuje prvoligaški fudbal naredne sezone.

Zlatno doba

Popularne “kamiondžije” su svoje zlatno doba imale sredinom sedamdesetih godina prošlog veka, kada su igrale u Drugoj saveznoj ligi Jugoslavije. Iz ovog grada i kluba poteklo je dosta poznatih i uspešnih fudbalera, poput Mustafe Hasanagića, nekadašnjeg čuvenog napadača Partizana.

Nema sumnje da bi eventualnim ulaskom Fapa u Prvu ligu dobili još jedan pravi fudbalski centar gde bi se iz vikenda u vikend okupljao veliki broj zaljubljenika u ovaj sport. U ovakvoj atmosferi mogu da stasaju i neke nove uzdanice našeg fudbala, a svakako je uvek lepše gledati utakmice kada su tribine pune. Utakmica između FAP-a i Mačve bila je među gledanijim proteklog vikenda na teritoriji naše zemlje, računajući sve rangove!

Izvor: Maxbetsport Dalibor Tomašević