Pred novovaroškim odbornicima odluka o broju mesnih zajednica

Nova Varoš – Ukoliko odbornici prihvate predlog Opštinskog veća, pokrenuće se složena procedura za izmenu broja mesnih zajednica na teritoriji opštine Nova Varoš. Umesto sadašnjih 13 bilo bi ih čak 30, jer je predlog da gotovo svako naseljeno mesto postane posebna mesna zajednica. Odluka Skupštine opštine je međutim samo prvi korak, nakon koje će uslediti čitav niz drugih, obavezujućih pravnih radnji. Zbog toga će se, kažu upućeni, na donošenje konačne odluke čekati bar godinu dana.

Foto: A.Rovčanin

Razmatranje i usvajanje predloga za promenu područja dosadašnjih mesnih zajednica, samo je jedna od petnaestak tački iz predloga dnevnog reda za sednicu Skupštine opštine Nova Varoš koja je zekazana za utorak 13. septembar. Pred odbornicima će se tako naći i izveštaj o izvršenju opštinskog budžeta u prvih šest meseci ove godine, kao i izveštaji o radu Opšinskog veća i Opštinskog pravobranilaštva.

Odbornici će raspravljati i o planovima i izveštajima „Energije Zlatar NV“, Кomunalnog preduzeća „3. septembar“ i Regionalne sanitarne deponije „Banjica“, kao i o predlogu za imenovanje novog Školskog odbora Srednje škole.

Varoške novine i PP Media