Svečano otvorene prostorije SDP u Novoj Varoši

Nova Varoš – U Novoj Varoši, u ulici dr Zorana Đinđića, u proteklu subotu svečano su otvorene nove stranačke prostorije Opštinskog odbora Sandžačke demokratske partije. Ovim je SDP i zvanično započeo kampanju za izbore za Bošnjačko nacionalno veće koji su zakazani za 13. novembar.

Otvorena kancelarija SDP u Novoj Varoši, foto: PP Media

Na početku skupa govorio je predsednik SDP Nihad Hasanović. On je u svom obraćanju Novovarošanima istakao da se SDP od svog osnivanja bori za ostvarivanje identiteskih prava Bošnjaka u svakom gradu Sandžaka, odnosno Republike Srbije.

-Odlični rezultati i činjenje dobrih djela smisao je našeg političkog djelovanja. Tako će biti i u kampanji za Bošnjačko nacionalno vijeće – kazao je Hasanović. – Novoj Varoši ima najmanje Bošnjaka u odnosu na ostale sandžačke opštine. To je razlog više da kampanju krenemo upravo odavde kako bismo vas ohrabrili da još jednom poverenje ukažete SDP jer mi imamo najbolje ljude, stranačke kapacitete i infrastrukturu. I što je najvažnije miroljubivu politikukoju nam je trasirao naš osnivač i lider Rasim Ljajić. Mi radimo i gradimo i uvjek ispoštujemo amanet i glas koji nam dajete.

Husein Memić, potpredsednik SDP i direktor Кulturnog centra Novi Pazar biće nosilac izborne liste za BNV, najavljeno je u gradu na padinama Zlatara. Memić se zahvalio Novovarošanima na podršci uz poziv da 13.novembra glasom daju poverenje Sandžačkoj demokratskoj partiji jer je ona jedina sposobna da depolitizuje Bošnjačko nacionalno vijeće i svojom pomirljivom politikom pruži ruke i drugim bošnjačkim partijama.

-Nije slučajno što kampanju počinjemo baš iz Nove Varoši. To je jasna poruka da nam je svaki Bošnjak u svakoj sredini važan i da ćemo tokom kampanje, kao i u svim dosadašnjim, stići do svakog čovjeka, ulice, mjesta, sa jednim ciljem – poboljšanje položaja Bošnjaka i ostvarivanje njihovih prava u oblasti kulture, jezika, obrazovanja na bosanskom, informisanja, sporta, nauke- rekao je Memić.

Memić je za novovaroške Bošnjake kazao da je istina da ih u Sandžaku ima najmanje, ali da su oni zato najhrabriji i najdostojanstveniji predstavnici svoga naroda u ovom delu Srbije.

-Hvala vam što svih ovih godina nosite barjak i čelo uzdignuto i time na najbolji način branite i njegujete bošnjački identitet, kulturu, tradiciju, jezik i vjeru- kazao je nosilac liste SDP za izbore za BNV, na kojoj bi trebalo da se nađe i neko od naših sugrađana Bošnjaka.

U ime lokalnog ogranka SDP okupljenima se obratio i predsednik Opštinskog odbora ove stranke Alija Mujagić. Težište kampanje, prema njegovim rečima, biće tolerancija, suživot i promocija kulture odnosno bogatstva različitosti.

-Mi Bošnjaci u Novoj Varoši smo po mnogo čemu specifični. Živimo u sredini gdje nas ima malo, ali gdje vjekovima živimo sa komšijama Srbima i drugim narodima u dobrim odnosima i poštujemo jedni druge. Sredina poput ove naše je upravo i vrijedna zbog toga što poseduje bogatstvo različitosti na malom prostoru – rekao je Mujagić. On je istakao da je ovdašnjim pripadnicima bošnjačkog naroda imperativ i u daljem radu očuvanje nacionalnog identiteta i da će SDP i u narednom periodu aktivno raditi na očuvanju istorije i kulturne baštine u Bošnjaka, tradicije, materijalnog i nematerijalnog kulturnog nasleđa…

Inače, svečanosti su prisustvovali i Nihat Biševac, član predsedništva SDP i gradonačelnik Novog Pazara, kao i predsednici odbora ove partije iz Sjenice, Tutina i Prijepolja, te narodni poslanik iz Priboja Jasmin Hodžić.

Nakon oficijelnog dela, u novoj stranačkoj kancelariji SDP za sve Novovarošane i brojne goste priređeno je skromno posluženje, a za dobru i pozitivnu atmosferu, u duhu sevdaha, pobrinuo je novopazarski “Derman bend”.

Varoške novine i PP Media