Predsednici opština Prijepolje, Priboj i Nova Varoš obišli radove na izgradnji „Banjice“

Prijepolje/Priboj/Nova Varoš – Predsednici opština Priboj, Prijepolje i Nova Varoš danas su obišli radove na izgradnji Regionalne deponije Banjica sa transfer stanicom nastavljenim u novembru prošle godine. Radovi u okviru druge faze izgradnje realizuju se preko Ministarstva zaštite životne sredine, koje ih u potpunosti i finansira.

Polovina posla na Banjici završena, foto: PP Media

Lazara Rvovića, Draga Popadića i Radosava Vasiljevića, predsednike opština Priboj, Prijepolje i Nova Varoš, na gradilištu je dočekao direktor RSD Banjica, Ljubenko Vasiljević koji ih je upoznao sa dinamikom radova. Prema njegovim rečima, završena su dva od planirana četiri projekta.

-Izgrađen je vodovod sirove vode za potrebe transfer stanice 272m dužine i u potpunosti je završen saobraćajni priključak na magistralni put Bistrica- Priboj. Ono što preostaje je pristupna saobraćajnica i dalekovod za potrebe transfer stanice, naveo je Vasiljević. Ono što preostaje je pristupna saobraćajnica i dalekovod za potrebe transfer stanice – objašnjava Vasiljević.

Foto: PP Media Prijepolje

Radovi u okviru druge faze izgradnje Regionalne deponije Banjica sa transfer stanicom se realizuju preko Ministarstva zaštite životne sredine koje ih u potpunosti i finansira a sve u cilju da transfer stanica „Banjica“ postane mesto gde će se selektovati otpad iz opština Prijepolje, Priboj, Nova Varoš i Sjenica, a kasnije odvoziti na sanitarnu deponiju „Duboko“ u Užicu.

PP Media