Hapšenje zbog prevare u poslovanju: Firma iz Nove Varoši oštećena za više od 20 miliona dinara

Beograd/Nova Varoš – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su B. Š. (1980) bivšeg zakonskog zastupnika preduzeća „FOXPOM“ doo Beograd, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti u pomaganju u produženom trajanju.

Foto: PP Media Prijepolje

On se sumnjiči da je od marta do maja 2022. godine pomogao M. P.,odgovornom licu te firme, koji se nalazi u pritvoru, da 21.919.680 dinara stečenih od preduzeća iz Nove Varoši po osnovu fiktivno zaključenog posla koji je ugovorio M. P. na ime nabavke robe, u više navrata, putem elektronskog mobilnog bankarstva, bez osnova, u različitim iznosima, transferiše na privatni tekući račun M. P. i na još nekoliko računa.

Na taj način B. Š. je odgovornom licu pribavio protivpravnu imovinsku korist, što je deo iznosa od 25.445.520 dinara, za koliko je oštećeno privredno društvo iz Nove Varoši.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

PP Media