Predsednik države Aleksandar Vučić dobija priznanje Počasni građanin Prijepolja

Prijepolje – Odbornici Skupštine opštine Prijepolje doneli su odluku da za izuzetan doprinos razvoju i afirmaciji Opštine Prijepolje u oblasti ekonomskog razvoja, infrastrukturnih projekata, podrške lokalnoj zajednici i unapređenju političkog dijaloga da se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodeli priznanje „Počasni građanin“ Opštine Prijepolje.

Predsednik države postaje Počasni građanin Prijepolja, foto: PP Media

Nagradu opštine Prijepolje, 7. jula na Dan opštine Prijepolje, dobiće dr Zulkefil Bato Sadović za izuzetan doprinos u pružanju zdravstvene zaštite na teritoriji opštine Prijepolje. Počasnom konzulu Republike Srbije u Turskoj Zarifu Alpu biće dodeljena nagrada za izuzetan doprinos u razvoju lokalne samouprave opštine Prijepolje.

Zahvalnicu Opštine Prijepolje dobiće Ministarstvo rudarstva i energetike na čelu sa ministarkom Dubravkom Đedović Handanović za izuzetan doprinos u unapređenju kvaliteta života građana opštine i ekonomski razvoj kroz unapređenje energetske efikasnosti i stabilnosti snabdevanjem električnom energijom. Potom, Ministarstvo turizma i omladine sa ministrom Huseinom Memićem za izuzetan doprinos kroz ulaganje u projekte u oblasti turizma. Zahvalnica će biti dodeljena i Kabinetu Ministra Edina Đerleka za regionalni ravnomerni razvoj u prethodnoj vladi za izuzetan doprinos u razvoju i unapređenju infrastrukture.

Zahvalnice će primiti i AD „Putevi Užice“ realizacijom infrastrukturnih projekata, zatim prf.dr Radoslav Svičević za afirmaciju opštine Prijepolje u Srbiji i inostranstvu, dr Zaga Popadić za humanitarni rad i afirmaciju opštine Prijepolje i Jovo Caković za razvoj i afirmaciju sporta u opštini Prijepolje i promociju opštine u zemlji i inostranstvu.

Prema odluci Skupštine biće dodeljene i 63 novčane nagrade đacima generacije osnovnih i srednjih škola u Prijepolju, nosiocima Vukove diplome, đacima koji su osvojili neko od prva tri mesta na republičkim takmičenjima, sportistima i sportistkinjama koji su ostvarili uspehe na državnim i međunarodnim takmičenjima i dobrovoljnim davaocima krvi.

Predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić, istakao je da predsednik Aleksandar Vučić i sva ministarstva nikada više nisu podržavala opštinu Prijepolje i da je ovo način da im se zahvale za svu pomoć i podršku.

– Svaka opština u Srbiji bi trebalo da nominuje predsednika Vučića za ovo priznanje, jer to je jedini vid da se zahvalimo za požrtvovanost koju predsednik Vučić ima prema svim opštinama i svim pojedincima. Ja sam lično u razgovoru sa njim tražio i dobili smo sredstva za ove neke puteve što se rade i dobićemo još. Ja ne pamtim, mlad sam, ali u Prijepolju se nikada više nije radilo. Teško je sad da se vratimo na staru slavu, bili smo ispred opština u regionu, ali se vraćamo – istakao je predsednik Opštine Prijepolje Drago Popadić. 

PP Media