Predsednik Opštine Priboj u poseti Episkopu mileševskom Atanasiju

Priboj/Prijepolje – Predsednik Opštine Priboj Lazar Rvović je sa svojim zamenikom Sašom Vasilićem, posetio u Vladičanskom dvoru u Prijepolju Episkopa mileševskog Atanasija. Sastanku su prisustvovali arhijerejski namesnik pribojski protojerej-stavrofor Marko Papić i paroh banjski jerej Nenad Tešić.

Foto: Eparhija mileševska

Tema razgovora i razlog posete je bilo razmatranje situacije nastale u Pribojskoj Banji povodom najavljenog odvođenja lekovite banjske vode sa manastirskog imanja na privatni posed.

Episkop Atanasije je nakon međusobnog upoznavanja sa novonastalom situacijom predsedniku Rvoviću izneo zabrinutost i Crkve i vernog naroda zbog najavljenog projekta i pozvao da Opština Priboj i njeno rukovodstvo pomognu da se problem reši.

Iako navedeni problem nije u nadležnosti Opštine Priboj, kako je Episkopu predočio predsednik Opštine, obećao je da će se i on lično i odgovarajuće opštinske strukture potruditi da pomognu da se sve reši na zakonski način a sve na korist društva, Crkve i vernog naroda pribojskog kraja, stoji u saopštenju Eparhije Mileševske.

PP Media