Predsednik opštine Prijepolje odgovorio na saopštenje SRS,DSS i DS-a

Nedavno saopštenje Opštinskih odbora SRS, DSS i DS koji čine loklanu vlast u Prijepolju, a koje je dostavljeno pojedinim medijima uzburkalo je javnost. Ovo je takođe loše uticalo na funkcionisanje lokalne vlasti u ovoj opštini, koju pored ove tri stranke čine i SDA i SDP. Razlog za izdavanje saopštenja bila je poseta zamenika šefa misije OEBS U Srbiji Majkla Uyehara i njegova izjava medijama nakon sastanka održanog sa predsednikom opštine Prijepolje.
Tim povodom gostujući na lokalnoj televiziji svojim saradnicima, koji su potpisali pomenuto saopštenje odrgovorio je predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović. “Institucija predsednika opštine je neko ko predstavlja opštinu Prijepolje i njene građane. Meni je pre svega čast što predstavljam i srbe i bošnjake. Poseta predstavnika OEBS-a inicirana je od strane Uyehare da se sastane sa predsednikom opštine Prijepolje, što jasno stoji u mailu upućenom na adresu naše opštine. Tema sastanka između ostalog je bila bezbednosna situacija u opštini Prijepolje i upoznavanje sa trenutnom situacijom nakon terorističkih napada širom Evrope”, kazao je Hašimbegović.
Takođe, Hašimbegović ističe da je pre sastanka sa Uyeharom obavio sastanak sa svojim saradnicima na kom je konstatovano da nema nikakvih naznaka opasnosti i potrebe za uvođenje pojačanih bezbednosnih mera i da je zbog smatrao da nema potrebe da bilo koga od svojih saradnika poziva na sastanak sa predstavnikom misije OEBS.
“Ovo nije prvi put da ja bilo koga pozivam ili ne pozivam na sastanak, jednostavno sastancima prisustvuju saradnici za koje mislim da treba da budu tu. Smatram da su pre izdavanja bilo kakvog saopštenja moji saradnici trebali da se obrate meni, kako bi rešili nedoumice. Potpisnici ovog saopštenja ni tokom celog jučerašnjeg dana nisu se obratili meni, niti su mi dali objašnjenje zbog čega su to uradili. Smatram da je cilj da se ovo upotrebi u politikantske svrhe, jer je iz konteksta iz izjave Uyehare izvučena reč “Sandžak” i ne znam zbog čega se ta reč politizuje i stavlja u prvi plan, kada mnogi predstavnici Vlade koriste reč “Sandžak”, koja kad se pomene zna se na koje se gradove misli”, dodao je Hašimbegović.
“Mislima da nije kolegijano dati ovakvo saopštenje pre ikakve najave i upozorenja”, zaključio je Hašimbegović.
PP Media