Prijepolje: Dom zdravlja podneo krivične prijave protiv lokalnih funkcionera

Osnovnom javnom tužilaštvu u Prijepolju, Dom zdravlja iz ovog mesta podneo je krivičnu prijavu protiv predsednika opštine Dragoljuba Zindovića, njegovog zamenika Stanka Kijanovića i Milana Gačevića, Ediba Kajevića, Nebojše Žunića i Mirjane Bojović članova opštinskog veća i Branke Radulović zaposlene u opštinskoj upravi zbog kako se navodi u krivičnoj prijavi, krivičnog dela upotrebe službenog položaja iz člana 359. Kaznenog zakonika Srbije koji su izvršili predsednik, zamenik predsednika i članovi opštinskog veća. U krivičnoj prijavi Branka Radulović se tereti za falsifikovanje isprava iz člana 355. Kaznenog zakonika Srbije.

U obrazloženju se navodi da su dana 16.09.2016. godine na Sednici opštinskog veća mimo tačaka dnevnog reda doneli rešenje o formiranju Komisija koje će preispitati poslovanje i način korišćenja budzetskih sredstava TO Prijepolja i Doma zdravlja Prijepolje. Ovo rešenje je jednoglasno usvojeno od svih prijavljenih, čimi su prekoračili svoja službena ovlašćenja, jer u Zakonu o lokalnoj samoupravi nije predviđeno da veće može formirati ovakve komisije niti je ostavio mogućnost da se to propiše podzakonskim propisima.

Krivična prijava prijepoljskog Doma zdravlja protiv lokalnih funkcionera

Krivična prijava prijepoljskog Doma zdravlja protiv lokalnih funkcionera

U krivičnoj prijavi se navodi da je očigledno da su prijavljeni kao članovi opštinskog veća imali sve informacije o trošenju sredstava iz budzeta opštine od strane Doma zdravlja Prijepolje, pa je očigledno da su oni zlonamerno prekoračili zakonska ovlašćenja Opštinskog veća i doneli rešenje za formiranje komisije.

„Dakle, ovoj nelegalnoj komisiji nije zadatak da objektivno utvrde činjenice niti ista to može učiniti na svoju inicijativu jer ima ultimativan zadatak da sačine deteljan predlog obrazloženja rešenja o razrešenju direktora ove dve ustanove“, precizira se u prijavi.
Branka Radulović u ime nelegalno formirane komisije zahteva od Doma zdravlja informacije i zloupotrebljava pečat opštinske uprave čime je, kako između ostalog stoji u prijavi, protiv zakonitim sredstvima, prekoračenjem ovlašćenja dovodi u pitanje funkcionisanja Doma zdravlja u Prijepolju, sa ciljem da tako primoraju direktora Doma zdravlja dr Hasiba Hajdarevića da podnese ostavku.
PP Media / GZS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *