Predstavnici Islamske zajednice Srbije u poseti Episkopu Atanasiju

Prijepolje – U četvrtak 3. februara u poseti Episkopu mileševskom Atanasiju boravili su predstavnici Islamske zajednice Srbije, glavni imam Islamske zajednice Srbije u Prijepolju, Nadir efendija Dacić i Hamza efendija Rovčanin.

Foto: Eparhija mileševska

Gosti su posetili Episkopa prvenstveno da bi mu izjavili saučešće povodom nedavnog upokojenja njegovog oca Trivuna. U srdačnom i prijateljskom razgovoru sagovornici su podelili svoja razmišljanja vezana za život i rad u našoj sredini, saopšteno je na sajtu Eparhije mileševske.

– Razmenjena su mišljenja i iskustva vezano za unapređenje odnosa pravoslavnih i muslimana na našem prostoru, o mogućnostima kako verske zajednice mogu pomoći u izgrađivanju društva, o aktuelnim prilikama života u našoj sredini i o više stvari iz svakodnevnog života i rada. Zajednički stav je bio da ovakvi razgovori mogu samo pomoći unapređenju međusobnih odnosa i poboljšanju kvaliteta života svih naših sugrađana – navode iz Eparhije mileševske.

Ispraćajući drage goste Episkop Atanasije im je uručio vredan poklon, monografiju Riznica manastira Banja, autora Mirjane Šakote.

PP Media